Özellikle ders saatlerinde şehir merkezinde bulunan kampus durağında yetersiz minibüs nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğunu belirten vatandaşlar, şoförler ile öğrenciler arasında tartışmaların yaşandığını söylediler. Her gün derse geç kaldığını belirten öğrencilerden Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Yavuz Kaplan, " Minibüslere binerken çok zorluk çekiyoruz. Vatandaşlar işlerine biz de derslerimize yetişmek için birbirimizle adete yarışıyoruz. Van Belediyesi toplu taşımada mutlaka belediye otobüslerini alternatif olarak devreye almalıdır. Köklü üniversitesi olan Van gibi şehirlerde toplu taşımada belediye otobüsü,  minibüs ve halk otobüsleri yanında hafif raylı sistem de var. Van'da neden yok? Derslere geç kaldığımız için sınıfta kalabiliriz " dedi.
 
Minibüs şoförleri de zor durumda 
Yetkilileri sorunu  çözmek için  göreve çağıran Kaplan " Van Büyükşehir Belediyesi oldu ancak büyükşehre uygun hiçbir proje, gelişme, düzen,  disiplin yok. Minibüsler artık modernleşmeli. Minibüslerin yollarda duracağı cepler ve duraklar ile toplanacakları modern merkezler yapılmalıdır. Böyle olursa minibüslerde zamanında gidip gelirler. Vatandaşta, öğrenciler olarak bizlerde mağdur olmaktan kurtuluruz" diye belirtti.
 
Öğrencilere ve insana değer verilmeli 
Her gün zor şartlar altında kovalarcasına minibüslere bindiklerini belirten öğrenciler, minibüs ücretinin pahalı olmasından da yakındılar. Öğrenciler, " Türkiye'nin birçok ilinde öğrenci indirimi olmasına rağmen Van'da öğrenci indirimi uygulanmıyor. Çünkü denetleme yok.  Birçok defa bu sorunu yetkililere söylememize rağmen bir çare bulunmadı.  Durak yeri keşmekeş içinde. Van artık diğer illerden örnek almalı, öğrencilerine ve insanına değer vermeli. Ulaşım sorununu  çözmelidir" dedi.
Fazıl Erüş - Vansesi
Editör: Wan Haber