Adıyaman-Kahta karayolunda, minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Kaza anı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'ın Gerger ilçesi Çobanpınar köyünden Ortanca köyüne taziyeye gitmekte olan Mehmet Yılmaz yönetimindeki 02 D 4032 plakalı köy minibüsü, Kahta-Adıyaman karayolu Ortanca köyü yol ayrımında, aynı yöne gitmekte olan M.Ö.Ö.'nün kullandığı 02 FS 711 plakalı otomobille çarpıştı.
Kaza sonucu minibüs yolun ortasında yan yatarken, otomobil ise şarampole uçtu. Minibüste bulunan Dedo Ordu (64) olay yerinde hayatını kaybederken, minibüs sürücüsü Mehmet Yılmaz (43), minibüste bulunan diğer şahıslar Ömer Dolaş (66), Engin Ağca (36) ve otomobilde bulunan Mustafa Alper (18) ağır yaralandı.
Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alınırken, ölen şahsın cenazesi ise morga kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye aracı, jandarma ve polis sevk edildi. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, jandarma ve polisler tarafından aracın bulunduğu yerden kaldırılmasıyla, tekrar trafiğe açıldı. Kaza yapan ve yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü ise, jandarma tarafından gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(Şİ-SO-Y)

11.02.2013 14:31:39 TSI

Editör: Wan Haber