Çorlu'da bulunan ilkokullar arasında oynanan mini voleybol müsabakaları devam ediyor. Çorlu Kapalı Spor Salonunda oynanan maçlarda sporcu öğrencilerin mücadelesi ve oyuna yansıyan heyecanları dikkat çekiyor.
Çorlu Kapalı Spor Salonunun ev sahipliği yaptığı mini voleybol müsabakalarında Çorlu'da bulunan ilkokulların voleybol takımları bir birlerine rakip olarak salona çıkıyor. Zevkli ve çekişmeli anlara sahne olan maçları sporcu öğrencilerin arkadaşları ve aileleri de büyük bir dikkat ve heyecanla takip ediyor.
Birbirlerine üstünlük kurabilmek için kıyasıya mücadele veren öğrenciler, öğretmenlerinden aldıkları taktikleri sahaya yansıtarak kazanan taraf olmak için çaba sarf ediyor.
Voleybol müsabakalarına göre farklı kurallarla oynanan mini voleybol, 12 X 6 metre ölçüsündeki sahada 2 metre 5 santim yüksekliğindeki file ve 200 gram ağırlığındaki mini voleybol topuyla oynanıyor. Mini voleybol oyununda 10 dakikalık bir müsabakada takımlar en az 4 kişiden en fazla 10 kişiden oluşuyor. 4 kişi oynar diğerlerinin yedek olduğu oyunda, yedekler, takım her döndüğünde sırayla oyuna giriyorlar. Müsabakaların 10 dakika olduğu mini voleybolda, hakemin bitiş düdüğüyle beraber en fazla sayı alan takım galip ilan ediliyor. Bitiş düdüğü çaldığı anda oynanmakta olan sayı dikkate alınmıyor. Sayılarda eşitlik olduğu zaman, hakemin tekrar kararıyla beraber 1 sayılık oyun oynanıyor ve sayıyı alan takım galip ilan ediliyor. 4 oyuncunun iki ön oyuncu, iki arka oyuncu olarak görev aldığı mini voleybolda, bir takım en az iki vuruş yapıyor, tek vuruş hatalı sayılıyor ve blok vuruş sayılmıyor. Servise blok yapılamayan mini voleybolda, bir oyuncu serviste iken 3 sayı alınırsa takımı bir pozisyon dönüyor. Antrenörler oyuna müdahale edemedikleri mini voleybolda sadece oyuncuları, dönme, servis atma ve değişme gibi, kuralları hatırlatmak için uyarabiliyorlar.
(SŞ)

05.01.2013 16:58:18 TSI

Editör: Wan Haber