Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Okul Sporları Federasyonu Başkanlığı'nın 2012-2013 yılı faaliyet programına göre gerçekleştirilen Okullar arası 17-18 Yaş Grekoromen ve Serbest Stil Güreş İl Birinciliği müsabakalarında dereceye giren Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde eğitim alan güreşçiler Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'u makamında ziyaret etti.
Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılan Güreş İl Birinciliği müsabakalarında 1 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük alan Nazillili öğrenciler, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker ve Antrenör Ahmet Soner Erdoğan ile birlikte Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'u makamında ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundular.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde Güreş eğitim alan sporcu öğrencilerin başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın bölgesi güreş antrenörü Ahmet Soner Erdoğan; "16 Ocak'ta yapılan İl birinciliği güreşlerinde 1 birincilik almamamıza rağmen 3 ikincilik ve 2 de üçüncülük elde ettik. Geçtiğimiz yıllara göre başarımız biraz azalmış olsa da yaştan dolayı üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin biraz antrenman eksiği vardı. Fakat kısa sürede bu eksikliklerini gidermeye çalıştık. İmkan ve öğrencilerimize yeterli malzeme desteği sağlandığı taktirde çok daha başarılı işler çıkaracağımıza inancımız tam. Mustafa ile önce gruplara oradan da başarılı olursak Türkiye şampiyonasına gideceğiz. İnşallah oradan da madalya ile dönerek Nazilli ve Aydın'ımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Okur ise; "Gençlerimiz Aydın'da yapılan turnuvalarda başarılar elde ettiler kendilerini kutluyorum. Türkiye elemelerinde de kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah Nazilli'nin adını minderde de duyuracaklar" dedi.
1 BİRİNCİLİK, 3 İKİNCİLİK VE 2 ÜÇÜNCÜLÜK
6 okuldan 55 sporcu katıldığı Güreş İl Birinciliğinde Serbest Stilde 55 kiloda Mustafa Polat İl birincisi olarak Aydın'ı 17-18 Yaş Grekoromen ve Serbest Stil Güreş Türkiye Şampiyonası'nda temsil edeceği belirtildi. Serbest Stilde 60 kiloda Mert Muhtar İl ikincisi, 84 kiloda Metehan Kundakçıoğlu İl ikincisi ve Yasin Kolay İl üçüncüsü olurken, Grekoromen Stil de ise 55 kiloda Mustafa Polat il 2.'si, 84 kiloda ise Metehan Kundakçıoğlu İl 3.'sü oldu.
(ÜÖ-MB-İK)

31.01.2013 11:02:03 TSI

Editör: Wan Haber