Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, Kendirli Kilisesi restorasyon çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, yaptığı basın açıklamasında, Gaziantep'in kültürel değerlerine geçmişe göre daha çok önem verildiğini belirterek, "7 Şubat 2013 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yaptığı basın toplantısına katılamama nedenimi en iyi siz biliyorsunuz. Çünkü, aynı tarih ve saatte duyurusu çok önceden yapılmış bir basın toplantısında olduğumu biliyorsunuz. Aynı anda iki farklı yerde siz değerli basın mensuplarının karşısına çıkmamın zorluğunu en iyi siz bilirsiniz. Öncelikle bugün geldiğimiz noktada, Gaziantep'in kültürel ve tarihi değerlerine, eskisine kıyasla çok fazla değer verilmekte ve kamuoyu bu konuda daha duyarlı davranmaktadır. 'Kentimiz için bir kazançtır' diye değerlendiriyorum" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile birlikte çalışma yaptıklarını da ifade eden Severoğlu, "Belediye Başkanımız Güzelbey'le birlikte yaptığımız çalışmalarımızın ve onun Gaziantep için yaptığı güzel çalışmaların farkındayız ve dönem dönem mensup olduğum STK'larda kendisine teşekkürlerimizi ilettik. Bugün bu toplantıyı yapmamızın nedeni, Mimarlar Odası olarak Belediye Başkanlığı'na yazdığımız 05 Şubat 2013 tarihli yazımızdır. Siz değerli basın mensuplarına bu yazının birer örneğini dağıttık. Tartışmaların temeli ve esası; bizim Kendirli Kilisesi'nde yapılan çalışmalar için bir basın mensubunun sorduğu soru üzerine yaptığımız tespit ve açıklamamız nedeniyle başladı. Biz gazeteye yaptığımız açıklamanın aynısını Büyükşehir Belediyesi'ne, size de dağıttığımız yazı olarak gönderdik. Gazete bu konu ile ilgili başka kişilerin görüşlerini ve kendi yorumlarını kullandı. Mimarlar Odası olarak kentimizle ilgili yaptığımız bu açıklama ne ilk açıklamamız, ne de son çalışmamız olacaktır. Gerek odamızın sorumlulukları, gerekse kentimize duyduğumuz sevgi ve sorumluluk nedeniyle, biz bu tür duyarlı çalışmalara devam edeceğiz" diye konuştu.
(MDC-HD-SO-Y)

14.02.2013 18:00:07 TSI

Editör: Wan Haber