Tüm Bilişimciler ve Yazılımcılar Derneği (TÜBİYA) Başkanı Adem Aksu, Türkiye'de açık kaynak yazılım üretiminin teşvik edilip bu konuda milli bir bilincin oluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.
Tüm Bilişimciler ve Yazılımcılar Derneği (TÜBİYA) Türkiye'deki yazılımcıları ve bilişimcileri ortak platformda bir araya getiriyor. Merkezi Bursa olan Tüm Bilişimciler ve Yazılımcılar Derneği (TÜBİYA)'nın kuruluş amacının sadece yazılım ve bilişim sektöründeki sorunları ve sıkıntıları dile getirmek olmadığının altını çizen TÜBİYA Dernek Başkanı Adem Aksu, ülkemizde kamu ve özel kurumlarda açık kaynak yazılım üretimini ve kullanımını teşvik ederek bu konuda milli bir bilinç oluşturmak istediklerine dikkat çekti. TÜBİYA, özgür yazılım felsefesine uygun düşünen kişileri ve kuruluş temsilcilerini dernek çatısı altında toplayarak aralarında etkin bir iletişim ve çalışma ortamı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Adem Aksu, "Tanıtım ve eğitim faaliyetlerinde bulunmayı, derneğin bilgi birikimlerini üyelerin kullanımına sunmayı, ulusal ve genel sorunlara çözüm üretmek için Ar-Ge yapmayı ve bu yöndeki çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca üyelerimizin iş ahlak ve ilkelerine uymasını gözetip, mesleki standartları oluşturarak ve bunların korunmasını sağlamak en temel ilkemiz" diye konuştu. Aynı zamanda 2013 yılı içerisinde farklı meslek gruplarının yanı sıra özellikle lise ve üniversite öğrencilerine verecekleri "Sosyal medya, Güvenli internet ve Bilişim Suçları konusunda" eğitim seminerleri düzenleyerek bilinçli internet kullanıcılığını yaygınlaştırmaya çalışacaklarını belirtti.

"YERLİ YAZILIMA YÖNELİNMELİ"
Linux işletim sistemi gibi özgür yazılım felsefesine uygun açık kaynaklı yazılımların dünya çapında yaygın olarak kullanıldığını hatırlatan Aksu, "Ülkemizde açık kaynak yazılım üretiminin teşvik edilip bu konuda milli bir bilincin oluşturulmasını, kamu ve özel sektörde yazılıma ayrılan kaynakların daha verimli kullanılmasını ve talebin yerli yazılımlara yönelmesini özendirmeyi de amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Aksu, Linux işletim sisteminin ülkemizde daha hızlı yaygınlaşması için ücretsiz eğitim seminerleri ve kursları düzenleyeceklerini belirtti. Özellikle meslek liseleri ve üniversitelerin 'Bilişim' ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler için ücretsiz eğitimler düzenleyeceklerinin altını çizen Aksu, üyelerinin ürettiği projeler için "Proje Değerlendirme Kurulu" oluşturduklarını, projelere yatırımcı bulma konusundaki faaliyetleri de dernek çatısı altında yüreteceklerine dikkat çekti.
(YS)

18.01.2013 14:53:48 TSI

Editör: Wan Haber