Soma’da yaşanan maden faciasının yankıları halen devam ederken, yerin 200 Metre altından çıkarılan Madencilerin cansız bedenleri sonrası Türkiye’de 3 günlük yas ilan edildi. Tüm dizilerinde bu hafta yayınlanmayacak olmasının yanı sıra 19 Mayıs 2014 tarihinde ki kutlamaların birden fazlası iptal edildi.

Bir ulus için önemli olan insanların katliam veya çeşitli kazalar sonucu ölmesi ulusun üzüntüsünü belirten bayrakların yarıya indiği oldukça üzücü bir gündür. 13 Mayıs 2014 tarihinde soma’da trafo patlaması sonrası çıkan yangında son belirlemelere göre 284 kişi vefat etmiştir. İçerde halen kaç kişinin olduğu kesinlik kazanmamıştır. Ekmek paraları için hergün ölümle burun buruna olan madencilerin ölmesi herkesi derinden yararlayan bir durum olmuştur.

Neler İptal Edildi ?

  • 3 günlük ulusal yas nedeniyle, 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramında gerçekleştirilecek resmi tören dışındaki tüm kutlama programları iptal edildi.
  • Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 12 Mayıs’ta başlayan 17′nci Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği’ndeki konser ve eğlence etkinlikleri, Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle senato kararıyla iptal edildi.
  • 14 Mayıs 2014 tarihinde yayınlanması gereken birden fazla dizi ulusal yas nedeni ile yayınlanmadı.
  • Miss Turkey 2014 yarışması iptal edildi.
  • Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin 14-15-16 Mayıs tarihlerindeki Bahar Şenlikleri iptal edildi.
Editör: Wan Haber