Van’daki bir özel otelde kampa giren milli sporcular Mehmet Akkoyun, Şeref Dirli ve Suat Karabulak, Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek olmanın gururunu yaşadıklarını söylediler. 


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Milli Takım Antrenörü Hüseyin Esen, bir aydan beri Van’da kamp yaptıklarını ve bu kamp sırasında Mersin’de yapılan 10 bin metre Türkiye Şampiyonası’nda 3 sporcuyla katıldıklarını kaydetti. Esen, “Sporcularım bu yarışmada üstün bir başarı elde ettiler. Özellikle sporcum Mehmet Akkoyun, inanılmaz bir derece koştu. 28.45’lik bir derece. Avrupa’nın zirvesinde olan bir derece. Sporcum Mehmet Akkoyun, bu derecesiyle 7 Haziran 2014 tarihinde Makedonya’da yapılacak olan Avrupa kupasının barajını geçmiş. Aynı zamanda Mehmet Akkoyun, Ağustos 2014 tarihinde İsviçre’de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nın da barajını geçmiştir. Avrupa Şampiyonası çok büyük bir organizasyon. Bunun yanında sporcum Şeref Dirli de 10 bin metrede çok iyi bir derece aldı. 29.11’lik derece ile Türkiye’de zirve yaptı ve 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonası’yla Avrupa kupasının barajını geçmiştir. Makedonya’da 7 Haziran’da iki sporcumuz mücadele edecektir. Aynı zamanda Şeref kardeşimiz, 15 Haziran’da Fransa’da yapılacak Akdeniz Şampiyonası’nda bizi temsil edecektir. Madalya şansımız yüksek. Gelecek vadeden milli sporcumuz Suat Karabulak da bunların yanında çok iyi bir derece koştu. 30.03 derece ciddi bir derecedir. Bu kardeşimiz de 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonası barajını geçerek, 15 Haziran’da Fransa’da yapılacak yarışmaya katılacak. Bu üç kardeşimi de ben canı gönülden kutluyorum” dedi.


Elde edilen derecelerin daha iyi yere taşınması için mutlaka destek olması gerektiğini ifade eden Esen, “Bu çocuklara sahip çıkalım. Bunlar bizim değerlerimizdir. Bunlara destek olalım, inşallah daha iyi yere geleceklerine inanıyorum. Üç sporcumuz Vanlı olup, işadamlarımızdan ve herkesten destek bekliyoruz. Şimdiye kadar sadece Rektör Bey ve Belediyespor yönetimi bizi çağırdılar ve tebrik ettiler. Onlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Wan Haber