Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada giderek artan bir etki ve ağırlığa sahip olduğunu söyledi.
Konya'nın Akşehir ilçesinde AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi, son dersinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı ağırladı. Akademiye konuşmacı olarak katılan Bakan Yılmaz, bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler vererek Türkiye'nin vizyonuna değindi.
Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Bakan İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, AK Parti Konya il yöneticileri, Akşehir ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmasına 21. Yüzyılın girişinde büyük bir dönüşüme ve değişime öncülük ettiklerini belirterek başlayan Bakan Yılmaz, "İnsanlar geçtiği dönemi fazla değerlendiremezler. Aralarından belli bir vakit geçecek ki ondan sonra daha nesnel, daha objektif, ne değiştiğini çok daha iyi fark edelim diyecekler. Dolayısıyla biz inanıyoruz ki bu bulunduğumuz dönemde büyük bir değişim geçiriyoruz. Bizim AK Parti olarak önceliğimiz ülkede yoksulluğu azaltmak. Biliyoruz ki herkesin ana gündemi bu. Bizde bir söz var 'yoksulluk olan evde kavga bitmez' diye. Eğer yoksulluk varsa kavga hanımla da olur, evlatla da olur, herkesle olur. Dolayısıyla bizim ilk kavgamız yoksullukla. Yoksulluğu yenebilmemiz lazım. Onun için başladığımız yerden çok daha iyi bir yola doğru gidiyoruz ki bu yoksulluğu yenmek için biz iyi bir yolda olduğumuzu söylüyoruz. Diğer ikinci bir düşmanımız ve problemimiz var o da cehalet. Cehalet; gerçeği örtmektir, doğruyu görememektir, hak ile batılı ayırt edememektir. Ak hangisi, kara hangisi bilememektir. Biz diyoruz ki yoksulluğu el birliği ile hep birlikte aşacağız, ikincisi de cehaleti yeneceğiz. Cahil olursa mümkünü yok hiçbir adım yol alamazsınız" dedi.
"DÜNYANIN EKONOMİK MERKEZİ AĞIRLIKLI OLARAK DOĞU'YA KAYDI"
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyanın ağırlık merkezinin değiştiğine vurgu yaparak, "Tek başına 2012 yılında Çin'in üretimi AB'nin bütün üretiminin önüne geçti. Eğer Çin'in yanına Hindistan'ı, Kore'yi, Japonya'yı da koyarsanız, o zaman görüyorsunuz ki dünyanın ekonomik merkezi ağırlıklı olarak doğuya kaydı. AK Parti iktidarı geldiğinde doğuya kaymayı ilk gören ülkelerden biri Türkiye olmuştur. Yönünü doğuya çevirdiğinde doğuda böyle bir gelişim var denildiğinde bir çokları dedi ki 'Türkiye acaba rotasını mı değiştiriyor' dedi. Hayır, Türkiye demokratikleşme, insan haklarını en üst seviyeye getirme yolunda yine o batıdaki temel değerlerin takipçisi. Ancak bir gerçek daha var, dünyanın ekonomik ağırlığı doğuya kaydı. Dolayısıyla doğuyu da ihmal edemeyiz. İhmal edenler bu yüzyılda kaybederler" diye konuştu.
Türkiye'ye bir ara batı ülkelerinin vize uyguladığını söyleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Düşünüyorlardı ki Türkiye'den bir çok işsiz gelecek, Avrupa pazarında iş bulacak ve kendi insanları işsiz kalacak. Ama şimdi bakıyoruz ki biz istemesek dahi işgücüne olan ihtiyaçtan dolayı AB mutlaka bu vizeyi ya gevşetecek, ya kaldıracak. Sadece bize değil, Hindistan'a ve Çin'e karşı da bu uygulamayı yapacaktır. Çünkü en büyük ihtiyaç üretim. Üretim insan gücünden gelir. İnsanın olmadığı yerde üretim de olmaz. Dolayısıyla nüfusları genç olan ülkelerin istikbali vardır. Nüfusları yaşlanmış olan ülkelerin istikbali yoktur "dedi.
"TÜRKİYE BÖLGESİNDE VE DÜNYADA GİDEREK ARTAN BİR ETKİ VE AĞIRLIĞA SAHİP"
Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada giderek artan bir etki ve ağırlığa sahip olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Türkiye'nin bu ağırlık ve etkinliği, istikrar içinde ekonomik büyümeden, güçlü bir orduya sahip olmaktan, aktif dış politikadan geçmektedir. Bugün Türkiye halkının desteğini almış, halkının çizdiği rotayı takip eden bir iktidar tarafından 21. Yüzyıla taşınmaktadır. Bu süreç sonunda insanımızı alnı ak, başı dik olarak bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan gurur duyacağı bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu ülkenin 75 milyon insanın hepsi bu duyguyu yaşayana kadar bizim bu gayretimiz sona ermeyecektir" dedi.
Türkiye'nin bölgede etki ve ağırlığının yanı sıra silahlı kuvvetlerinin de güçlü, etkin ve barışı korumaya hazır tutulması gerektiğini belirten Bakan Yılmaz, bunun için de silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarının milli kaynaklardan karşılanmasının öncelikleri olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Milli gemimizi yapıyoruz, helikopterimiz, kendi insansız hava aracımız, tankımızı yapıyoruz. Sadece Türkiye'nin ekonomisinin hangi durumda olduğuna bir örnek. Altay tankımıza ayırdığımız kaynak 1 milyar doların üzerinde. Dolayısıyla her ülke bu kadar kaynak ayıramaz. Türkiye'nin ekonomisi güçlü. Sadece bunlar, helikopterler, insansız hava uçakları var. Tankımızı, topumuzu üretiyoruz. Üretemediğimiz tek şey sadece savaş uçağı. Savaş uçağının tasarım çalışmaları başladı. Ancak bunlar bugünden yarına olacak bir şey de değildir. En azından bir projeye başladığını biliyoruz. Bir projenin somut olarak çıktısını 7 veya 15 yılda alıyoruz. Kendi savaş uçağımızı yapabilme konusunda bir çalışma başlattık. İnşallah Türkiye'nin 100. yılına giderken de bundan çok olumlu bir sonuç alarak milletimizin önüne çıkacağız" dedi.
Bakan Yılmaz konuşmasını, "Birbirimize sevgiyle bakarsak, kusurlarımızdan çok ortak noktalarımızı öne çıkarırsak işte o zaman Türkiye'nin en doğusuyla en batısı 75 milyon bir ve beraber olarak el birliği içerisinde bu Türkiye'yi 21. yüzyıla taşırız" diye tamamladı.
Konuşmasının ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul tarafından çeşitli hediyeler verildi.
(CF-FM-Y)

27.01.2013 18:42:52 TSI

Editör: Wan Haber