Türk edebiyatı ve siyasetinin önemli isimlerinden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76. yıl dönümünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde anıldı.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Bir Hilal Uğruna" adlı anma programına Küçükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Programa; şiirlere kattığı eşsiz yorumuyla gönüllere taht kuran televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer konuk oldu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın da katıldığı anma gecesinde duygusal anlar yaşandı.
Serdar Tuncer, programda 'Bir Hilal Uğruna' adlı albümünden şiirler okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u şu sözlerle anlattı:
"Akif, yanlışında bile samimi bir adamdır. Yazdığı şiirin derdini çekebilen ve gönüllere düşmesi gereken bir sızıdır. O şiirini yazdığı derdin aksiyoneridir. Dizelerinde 'sessiz yaşadım, kim beni nerden bilecektir" demiştir Akif. Ancak yokluğa talip olanı var eden Allah, bizlere Akif'i büyük bir coşkuyla hatırlatmaya devam ediyor."

"ECDADINA LAF SÖYLETMEZDİ"
Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitleri de katılımcılarla paylaşan Tuncer, Akif'in dedelerine laf söyletmemek düsturuyla bir hayat yaşadığının altını çizerek, Türk milletinin kendi tarihini iyi bilmesi gerektiğini vurguladı.
Kanuni Sultan Süleyman'ın 36 sene at sırtında dolaştığına dikkat çeken Tuncer, Muhteşem Yüzyıl dizisine de gönderme yaparak, "Size anlatılana değil de gerçek Osmanlı'ya baktığınızda Kanuni Sultan Süleyman'ın anlatıldığı gibi bir insan olmadığını görürsünüz. Osmanlı; 3 kıta 7 denize 6 asır boyunca muhabbet, güzellik, zarafet taşımıştır. Ben bu dizileri çekenlere kızmıyorum ancak bizlerin gerçeği bilmesi gerekiyor ve ecdadımıza laf söyletmememiz gerekiyor" diye konuştu.
Tuncer, buğulu sesiyle okuduğu, "Safahat, Bülbül, Ya Nebi, Çanakkale Şehitlerine, Zulmü Alkışlayamam, Bir Zamanlar Biz de Millet Hem Nasıl Milletmişiz, Ordunun Duası" şiirleriyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı. İzleyenlere Çanakkale Cephesi'ndeki Yarbay Hasan Bey'in hikayesini de anlatan Tuncer, programı İstiklal Marşı şiiriyle noktaladı.
Gecede Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da İstiklal Şairi Akif'in Küçükçekmece için başka bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Mehmet Akif Ersoy, Halkalı Ziraat Okulu girişli, Baytar Mektebi mezunudur. O buranın çamurunu çiğnemiştir. Akif'in hayatından alınacak ibretler vardır. İstiklal Şairimizi, İstiklal Mahkemelerinde yargılamak gibi gaflet dönemiyle de karşı karşıya kalınmıştır. Bugün arkasından milyonların rahmet okuduğu bir insandır Akif. İnanıyoruz ki, Allah indinde gerekli makamı bulmuştur" diyerek Serdar Tuncer'e ve katılımcılara teşekkür etti.
(ET-Y)

29.12.2012 15:47:20 TSI

Editör: Wan Haber