Acıbadem Bursa Hastanesi'nde karaciğer yetmezliğinden tedavi gören 56 yaşındaki Necat Şirin hem iyi hem de kötü sürprizi peş peşe yaşadı. Kadavradan çıkan karaciğerin kendisinden genç birine verilmesiyle endişeli bekleyiş içerisinde giren Şirin 4 gün sonra hayallerine kavuştu.
Bir süredir karaciğer yetmezliği çeken 56 yaşındaki Necat Şirin, Acıbadem Bursa Hastanesi'nde kadavra listesine yazıldı. Hekimlerin yaptıkları incelemeler sonucunda yaklaşık 6 ay ile bir yıl arasında bir ömrünün kaldığını söyledikleri Necat Şirin'e, kadavra listesine yazıldıktan 28 gün sonra kadavradan karaciğer çıktı. Ancak aynı organ için genç bir hasta da beklediği için tüm testler yapıldı. Tıbbi verilere göre genç hasta nakle daha uygun olduğundan dolayı kadavradan alınan karaciğer genç hastaya takıldı. Daha sonra umutla beklemeye devam eden Necat Şirin'e dört gün sonra Acıbadem Bursa Hastanesi'nden telefon geldi. Bu telefonla hayatın sürprizlerinden en büyüğünü yaşayan Necat Şirin, kadavradan kendisine ikinci defa organ çıktığını öğrendi.
Acıbadem Bursa Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve ekibi Necat Şirin'i hemen ameliyata aldı. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan ve hastaneye tıbbi kontrolü için gelen Necat Şirin, sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, kendisine yakınlarının organını bağışlayan aileye, Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve ekibine teşekkür etti. Hayatı minnet borcunun bitmeyeceğini belirten Necat Şirin, duygularını şöyle ifade etti:
"İnsan haliyle çok az bir ömrünün kaldığını öğrenince hayata başka bakıyor. Moraliniz bozuluyor, ciddi bir psikolojik çöküntü içine giriyorsunuz. Benim üç çocuğum var, üçü de kız. Kızlarımın biri tek, diğerleri ikiz. Anneleriyle beraber hayatımda dört değerli hanımın yeri büyük. Hepsi de tüm bu zorlu süreçte benim yanımdaydı. Allah hepsinden razı olsun. Az bir ömrüm kaldığını öğrenince onlara bakıp bakıp üzülüyordum. Allah bana yardım etti. Bana bağışta bulunan aileye de tüm hayatları boyunca yardım eder inşallah. Doktoruma, hastane personeline çok teşekkür ederim. Cansiperane bir şekilde çalışıp beni kurtarmak için uğraştılar. Şimdi aldığım her nefesin kıymetini biliyorum, yeniden doğdum, benim doğum günüm değişti artık. Organ bağışlayarak bizlerin hastalıktan ölmesine izin vermeyen aileye ne kadar teşekkür etsem az, minnetimi nasıl ifade etsem bilemiyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Ölmek üzere olan bir insanı uçurumun kenarından kurtarıp ikinci bir şansa kavuşması için büyük bir iş yaptılar."
"KADAVRADAN İKİ DEFA ORGAN ÇIKMASI BÜYÜK BİR ŞANS"
Necat Şirin'in sağlığına kavuşması nedeniyle büyük bir mutluluk içinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, "Sağlık Bakanlığı kadavradan karaciğer listesinde bekleyen 2 bin 5003 bin civarında hasta var. Her yıl bu listeye yeni hastalar ekleniyor. Kadavra listesine yazılıp ilkinde 28 gün, ardından 32 gün sonra, üst üste 2 kez çağrılmak hakikaten büyük şans. Bursa bölgesinde organ bağışı konusunda oldukça aktif çalışan ekipler var. Bu nedenle bölgemizde kadavra bulma şansı diğer bölgelere göre biraz daha fazla. Hastamız da bu şanstan yararlanmış oldu" diye konuştu.
(ET-ÖK-Y)

26.12.2012 12:48:37 TSI

Editör: Wan Haber