Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, 266. haftaya ait Süper Toto çekilişinde 21 milyon 763 bin 311 TL tutarındaki büyük ikramiyeyi kazanan biletin halen idareye ibraz edilmediğini, ibraz edilmesi neticesinde gerekli incelemelerin yapılabileceğini bildirdi.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, son günlerde yazılı ve görsel medyada yer alan 22.11.2012 tarihinde yapılan 266. haftaya ait Süper Toto çekilişinde 21 milyon 763 bin 311 TL tutarındaki büyük ikramiyeyi kazanan biletle ilgili iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Söz konusu biletin halen idareye ibraz edilmediği belirtilen açıklamada, ibraz edilmesi neticesinde gerekli incelemelerin yapılacağı bildirildi. Milli Piyango İdaresi'nin kuruluş ve görevlerinin belirlendiği 320 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sayısal Oyunlar Yönetmeliği'ne göre şans oyunlarına ait biletlerin hamiline ait olduğu ve ikramiye ödemesi için biletin ibrazının şart olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Sayısal Oyunlar Yönetmeliği'ne göre bir bilet isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için biletin herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde sistem tarafından okunabilir ve onaylanabilir nitelikte olması şarttır. İkramiye isabet eden numaraları veya barkod ve bilet güvenlik numarası üzerinden yırtılmış ve kopmuş olan biletlere ikramiyesinin ödenebilmesine, bu biletlerin ibrazını müteakiben yapılacak veya yaptırılacak inceleme ve araştırmadan sonra idarece karar verilir" denildi.
İkramiye ödenebilmesi için bir bilette en az sayılar, barkod, bilet, güvenlik numarası, çekiliş tarihi ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerektiği bildirildi.
Haftalardır ortaya çıkmayan Kayseri'deki Süper Loto talihlisiyle ilgili ortaya atılan iddiada, talihlinin eşinin cebinde kupon olan pantolonu yıkadığı ve rakamların bazılarının silindiği iddia edilmişti.
(EY-CC-Y)

24.12.2012 16:07:16 TSI

Editör: Wan Haber