Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu, ölümünün birinci yılında mezarı başında dualarla anıldı.
Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'ndaki anmaya, Aslı Nemutlu'nun babası Metin Nemutlu, Annesi Ayşe Nemutlu, kardeşi Ece Nemutlu, dedesi Zati Nemutlu, yakınları, okul arkadaşları, kayak takımından arkadaşları ve sevenleri katıldı. Şiddetli yağmura rağmen yoğun bir katılımın olduğu anma töreni öncesinde anne Ayşe Nemutlu, gelen herkesi mezarlık girişinde karşıladı. Uludağ Kayak ve Snowboard Kulübü'nden arkadaşları da, anma için gelenlere helva dağıttı. Sevenleri tarafından Aslı Nemutlu'nun mezarına çiçekler bırakılırken, mezara çiçek bırakan arkadaşlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Katılımcıların hepsinin mezar başında toplanmasının ardından din görevlisi Yasin-i Şerif okudu. Topluca dua edilmesinin ardından anma töreni sona erdi.
Öte yandan baba Metin Nemutlu, basın mensuplarının ilgisinin kendisi için sürpriz olduğunu ifade ederek, gazetecilere teşekkür etti. Ölüm yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden baba Nemutlu, "Tüm sevenleri de bugün kabir başına geldiler. Birazdan duayla anacağız kendisini. Sizlerde geldiniz ayağınıza sağlık teşekkür ederiz. İnşallah gösterdiğiniz ilgi sonuna kadar devam eder. Aslı gösterdiğiniz bu ilgi karşısında, hak ettiği dualarla, hak ettiği yerinde ruhu şad edilecek şekilde yatar. Bugünde birinci senesi, ruhunu okşayacağız inşallah" dedi.
Dava sürecinin devam ettiğini söyleyen baba Nemutlu, söyleyecek çok bir şey olmadığını belirterek "Bugün bizi geçen sene de olduğu gibi yalnız bırakmadılar. Kayakçı arkadaşları, arkadaşları, okul arkadaşları, aile dostlarımız, büyükleri, herkes burada sağ olsunlar. O da herhalde görüyordur bizi. Mevlam da yağmurunu eksiltmiyor. O da ağlıyor herhalde arkamızdan" diye konuştu.
Gazete ilanında çıkan şiirin hatırlatılması üzerine de "Gönlümüzden geçeni söyledik" dedi. Aslı Nemutlu'nun dedesi Zati Nemutlu'da, defnedildiği gün önce yağmur, ardından da kar yağdığını ifade ederek "Demek ki tabiatla ilgisi olan, Allah sevgisi olan bir durumu var. 1 yıl oldu ama acısı diner mi? Ben üzüntüden 9 kilo verdim. Kolay değil, bir tanem, nar tanemdi" şeklinde konuştu.
(HÖ-ÖFA-RFK-S)

12.01.2013 17:21:37 TSI

Editör: Wan Haber