Muş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Haydi Mahalle Maçına' projesi kapsamında Muş'a gelen eski Milli Futbolcu Emre Aşık, minik futbolcularla bir araya geldi.
Eski Milli futbolcu Emre Aşık, Muş Emniyet Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Muş'a geldi. Projenin yürütüldüğü halı sahaya gelerek Vali Ali Çınar ile birlikte gençler arasında oynanan maçı başlatan Aşık, sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu söyledi.
Maçın başlamasının ardından gazeteciler açıklamalarda bulunan Vali Ali Çınar, Milli Futbolcunun Muş'a gelmesinden doyduğu memnuniyeti dile getirerek, Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ÇOGEP Projesi kapsamında finanse edildiğini söyledi.
Vali Ali Çınar "Buradaki bütün gayemiz özellikle ilk ve ortaokul çağındaki çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif başarılarını artırılmasıdır. Özellikle genç yaştaki çocuklarımızın kaynaşmasını temin edilmesi bakamında gerek ilimiz içerisinden gerek ilçelerimizdeki çocuklarımızla tanışması bunun yanında ülkemizin değiş köşelerinde gerçekten televizyonda gördükleri filmlerde izledikleri mekanlarda ziyaret ettirilmesidir. İşte bu çerçevede daha önce Fenerbahçe stadyumu ziyaret edilmişti. Fenerbahçe stadında maç izlenmişti. Bugünde yıllarca sahalarda izlediğimiz ve gurur duyduğumuz milli futbolcumu Emre Aşık kardeşimizde ilimize kadar gelerek çocuklarımıza bir nevi rol model olarak onlarla beraber. Çocuklarımız yıllarca kendilerini çok uzaktan izlediğini gerek sporcuları gerek sanatçıları gerek aktörleri ve sinema yıldızlarını ilimizde görerek bu insanların kendilerine uzak olmadığını bu insanların bu toplumun gerçekten yetiştirdiği çok kıymetli insanlar olarak kendileriyle de birlikte olabileceklerini görüyorlar" dedi.
Projenin uygulamasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Vali Çınar, "Ayrıca Emrah bey de bu mevsimde ve bu kış şartlarında, bu soğukta çocuklarımızla gençlerimizle beraber ol bilmek için geldi. Asılında sıcak bir ortamı paylaşma için geldi. Kendisi teşekkür ediyorum. Kendisinin bu tür sosyal projelere sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek olacağını söyledi. Bu projeden faydalanan çocukları kutluyorum. Çünkü bu çocuklar bizim yarınlarımız bizim geleceğimizdir. Biz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak istiyoruz. Bunu ancak çocuklarımızı, gençlerimizi iyi yetiştirerek onlara iyi eğitim vererek sağlayabiliriz. Çocuklarımız bir taraftan okullarımızda iyi eğitim aldırarak, diğer taraftan da sosyal, kültürel sportif başarılarını artırarak daha doğrusu ulusal ve uluslararası düzeyde insan olarak yetiştirerek yarınlara hazırlayabiliriz" diye konuştu.
Muş'a ilk defa geldiğini belirten eski Milli Futbolcu Emre Aşık ise "Diyarbakır'a gittik, Van'a gittik oralarda maçlar oynadık. Ama Muş'ta hiç böyle bir organizasyon olmamıştı, ilk defa nasip oldu. Bana bir daha da gelmek nasip olur inşallah. Özellikle Muş'ta lalelerin çıktığı zaman gelmek istiyorum" diye konuştu.
Çocukların arasında çocukluk yıllarına döndüğünü hatırlatan Aşık, "Buraya geldiğimde çocukluk yıllarıma döndüm. Evimizin önünde bir park vardı o parkta sabahtan akşama kadar futbol oynardık. Futbol oynadıktan sonrada oturur arkadaşlarımızla devamlı sohbet ederdik, konuşurduk. Futbol hakikaten özellikle bu yaşlardaki çocukları bir araya toplamakta ve daha iyi bir futbolcu nasıl olabilirim açısından düşündüren bir olaydır" dedi.
(NA-MET-Y)

10.12.2012 15:29:09 TSI

Editör: Wan Haber