Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen "İçindeki Gücü Açığa Çıkar" isimli proje Türkiye'de ilk olarak uygulanarak, Samsun ili için seçilen pilot ilçelerde hayata geçirilecek.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "İçindeki Gücü Açığa Çıkar" isimli proje Çarşamba ilçesinde yapılan toplantı ile başladı. Samsun'un Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme ilçelerini kapsayan proje dolayısıyla Çarşamba İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Seçilen pilot ilçelerin ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin yanı sıra okul müdürlerinin de katıldıkları toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı ve aynı zamanda projenin yürütme kurulu üyesi Nihat Çelikezen tarafından bilgilendirme yapıldı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Tahsin Nas yaptığı açılış konuşmasında öğrenciyi başarıya götüren en önemli noktalardan birinin motivasyon olduğunun altını çizildi. Nas yapılan proje ile öğrencilerin sınavlara olan motivasyonlarının arttırılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Nas konuşmasında, "Motivasyonu arttırmada en önemli etmen kişinin kendi düşünceleridir. Zira 'Dünyada en güçlü silah ateşlenmiş insan ruhudur' sözü motivasyonun başarıda anahtar kavram olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.
Tahsin Nas motivasyona yönelik bir projenin Türkiye'de ilk olarak Samsun'da hayata geçirildiğini, bunun da pilot uygulama olarak önce ilçelerde başlayacağını daha sonrasında ise başarılı oldukları takdirde Samsun ili geneli için yapılacağını belirtti.

MAHMUT HOCA DÖNEMİ SONA ERİYOR
Tahsin Nas başlayacakları uygulama ile birlikte okullarda Mahmut Hoca anlayışına da son vereceklerinin altını çizdi. Nas, "Artık öğrencileri bir yerlere toplayıp oralarda seminerler verme dönemi bitti. Biz öğrencinin ayağına kadar gidip, öğrencinin vaktinden ve enerjisinden çalmadan ona zamanı nasıl kullanacağını ve nasıl motive olacağını anlatacağız. Projemiz çok yönlü bir proje öğretmen, öğrenci ve veli ayağındaki her ayrıntı için planlarımız var. Bir arkadaşımız öğretmene öğrencisinin nasıl motive edeceğini anlatırken bir başka arkadaşımız da öğrencilere nasıl motive olacaklarını ve nasıl başarıyı yakalayacaklarını anlatacak" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Nihat Çelikezen yapılan toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunarak, "Geçtiğimiz yıl Samsun'un bazı ilçelerinde bu çalışma yapılmıştı. Bu çalışma neticesinde öğrencilerimizde bir başarı sağladığımızı gördük. Önceki yıllarda Çarşamba ilçesi içinde çalıştığımız için pilot olarak da bu ilçeyi seçtik. Yaptığımız çalışmalarda başarı sağlayınca projenin geliştirilmesi gerektiğini gördük ve bu proje için yola çıktık. Gerekli alt yapısını hazırladıktan sonra çalışmalarımıza başladık" şeklinde konuştu.
Çelikezen sözlerine şöyle devam etti: "Olumlu düşünmek önemlidir. Biz öğrencilerimize olumlu düşünmenin önemini kazandırmaya çalışıyoruz. Bir koordinasyon çerçevesinde öğrencilerimize olumlu düşünmenin önemini kazandırmaya çalışacağız. Okullarımızda bu çalışmaları yapacağız çalışmanın yapılacağı okullardaki teknik eksiklikleri il Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından giderilecek. 5 ilçede yapılacak çalışma 8. Sınıf öğrencilerini kapsayacak, ama Çarşamba için bu projeye 12. Sınıf öğrencilerini de dahil edeceğiz. Geçen yıl yaptığımız çalışmada, öğrencilerin 80 ile 10 puan arasında önceki yıllara göre daha başarılı olduklarını gördük."
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantının ardından Çarşamba Hacı Yılmaz İlk Öğretim Okulu'nda çalışmalarına başlayan heyet burada öğrencilere 1 saatlik "İçindeki Gücü Açığa Çıkar" başlığında seminer verdi.
(EŞ-SLH-Y)

13.12.2012 17:04:07 TSI

Editör: Wan Haber