Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, ilköğretim ve ortaokul ile ilgili yatırım programlarını Bakanlığa sunduklarını söyledi.
Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Bakanlığı'na yatırımlarla ilgili planları sunduklarını belirterek, iki eğitim gören okulların da normal eğitime geçeceğini söyledi. İlköğretim ile ilgili 152 derslik teklifleri olduğunu kaydeden Gürpınar, "Karabük ilimiz eğitimde birçok ilden önde. İlk 10'un içerisinde yer alan bir il, buradaki başarı tabii ki velilerimizin, öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin gayretleriyle oluyor. Eğitimdeki bu kaliteyi daha da ileri götürmek için yatırımlara da önem veriyoruz. İlimizde ikili eğitim yapan okullarımız var, biz bunları mümkün olduğunca normal eğitime döndürmenin gayreti içindeyiz, ilimizin en büyük problemi şuanda okul arsası sorunu. Arsa konusunu çözdüğümüz taktirde yatırımlara bir engel yok. Bütün imkanlarımızı zorlayarak ilimizin yatırım programını Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim ettik. Büyük oranda onaylanacak. İlköğretim yatırımlarında toplam 152 derslik teklifimiz oldu, bunlar yapıldığı taktirde 26 milyon TL'lik bir yatırım gelmiş olacak, orta öğretimde de tekliflerimiz var, bunda da 92 derslik teklifimiz var, 38 milyonluk bir yatırımda bunu teklif ettik. Toplam 62 milyonluk bir yatırım yapacağız. Bu da okullarımızı ve eğitim öğretim ortamını rahatlatacak" dedi.
Akıllı tahta eğitimlerinin tamamlandığını belirten Gürpınar, "Akıllı tahtalarla ilgili eğitimleri tamamladık. Tablet dağıtımıyla ilgili iki okulumuz belli oldu. VakıfBank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi ile İmam Hatip Lisesi'nde ki 9. sınıf öğrencilerimize tabletleri önümüzdeki aylarda dağıtılacak. Şuanda İmam Hatip Lisesinin taşınmasıyla ilgili bir gelişme yok. 100. Yıl Mahallesi'nde derneğin bir binası var, üniversite boşalttı, orayla ilgili çalışma devam ediyor, buranın depremsel analizini de yaptıracağız. Depreme dayanıklıysa dernek burayı İmam Hatip de kullanmak için bize teslim edecekler, unun protokolü imza aşamasında" diye konuştu.
(ET-ET-Y)

15.01.2013 18:31:43 TSI

Editör: Wan Haber