Taşımalı eğitim sistemiyle eğitim verilen Yavuzlar mahallesindeki okul, İş-Kur tarafından iş alımı gecikince çöplerden ders işlenmeyecek bir hal aldı. Öğrenciler ve veliler bu duruma isyan ederek okulu boykot edeceklerini söyledi. Öğrenci velilerinden Taylan Akkaya, üç aydır okul açılmasına rağmen buraya herhangi bir temizlik görevlisi verilmediğini belirterek "Okulumuz berbat, çöp içerisinde. Tuvalet temizlenmiyor, kalorifer yakılmıyor. Okul için getirilen kömür, okul bahçesine boşaltılmış ve geçen seneden kalma kalorifer külleri okul bahçesinde duruyor. Öğrencilerimiz bu kömür küllerinin içerisinde oyun oynuyor" dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, İş-Kur’dan ikinci bir alım için yüz kişilik bir talepleri olduğunu belirterek "İş-Kur’un çalışacak olan elemanların isim listesini açıklamasını bekliyoruz. Mağduriyet bundan kaynaklanıyor. Bu sorun sadece Yavuzlar mahallemizde değil ilçe genelinde yaşanıyor. Alınacak isimle ilgili bir malumata sahip değiliz. Bu İş-Kur'un inisiyatifindedir" dediler. 

Okulda eğitim gören öğrenciler ise, "Okulumuz çok pis, çöpün içerisinde oturuyoruz. Sınıflarda donuyoruz, parke, şapka ve eldivenler ile ders işlemek zorunda kalıyoruz" dediler. 

Editör: Wan Haber