Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı dolayısıyla yaptığı açıklamada, velilerin öğrencileri yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı.
Adıyaman'da; 154 bin 707 öğrenciyle, 895 eğitim kurumunda 8 bin 429 öğretmenle eğitim-öğretime başlanıldığını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, 2. yarı yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Veliler ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Seyfi Özkan, "Velilerimiz öğrencilerini yakından takip etsinler. Onların eğitim ve öğretim süreci içerisinde yanlış arkadaş edinmelerini ve toplumda kendisini yanlışa sürükleyecek ortamlarda bulunmasını engellemelerini, özellikle velilerimizden rica ediyorum. Çocuklarının derslerini akşam kontrol etsinler. Onlara anne-baba gibi değil ağabey-kardeş gibi yaklaşsınlar. Öğrencilerimizden de 2. dönemin başladığını, önümüzde çok üzün bir süre olmadığını, onun için derslerine daha fazla gayret ve çabayla yönelmelerini istiyorum. Öğrencilerimiz gençtir; hayatın zorluklarıyla karşılaşmadıkları için eğitim ve öğretimin kendilerinde getireceklerini takdir edemeyebilirler. Ama eğitim ve öğretimdeki kaliteleri, hayattaki başarılarını gösterir. Öğretmenleriniz sizleri yetiştirmek için canla başla çalışıyorlar. Bütün öğrencilerimin tek tek gözlerinden öpüyor ve hepsinin başarılı olmasını diliyorum" dedi.
Özkan, 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında, Adıyaman'da da önümüzdeki günlerde süt dağıtımının yapılacağını dile getirdi. Özkan, geçen yıl dağıtılan sütlerin hepsinin tahlillerinin temiz çıktığına dikkat çekerek, velilerin bu konuda rahat olması gerektiğini ifade etti.
(AHM-SO-Y)

11.02.2013 17:46:41 TSI

Editör: Wan Haber