Kışla Mahallesi’nde yeni yapılan Erciş Fen Lisesi binası, 2017-2018 eğitim öğretim sezonunda faaliyete giriyor.

Şimdiye kadar misafir bir binada eğitimlerini sürdüren Erciş Fen Lisesinin öğrencileri ise yeni okullarının hizmete girmesi nedeniyle taşınma işlemlerine bizzat destek veriyorlar.

Çalışmaları yerinde denetleyen Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Şube Müdürü Kurbani Özdaş ile birlikte öğretmen ve öğrencilerin azimli çalışması karşısında daha fazla sessiz kalmayarak onlarla birlikte duvarlara boya yapıp, sınıflara sıra taşıdılar.

“Asıl işi yapan fedakar öğretmen ve öğrencilerimizdir”

Erciş Fen Lisesinin başarılarla dolu bir geçmişinin bulunduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Erciş’in eğitim kalitesinin her geçen gün daha yükseğe çıktığını ifade etti.

Bu yıl yapılan TEOG sınavlarında ilçeden 27 öğrencinin Türkiye biricisi olduğunu da anımsatan Şimşek, “24 derslikli lisemiz ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz ve spor salonumuz bu sezon faaliyete geçecektir. Öğrencilerimizin bu çalışması ise çok hoşuma gitti. Onlara eşlik etmek için buradayız. Asıl işi yapan fedakar öğretmen ve öğrencilerimizdir. Onları yürekten tebrik ediyorum. Erciş Fen Lisesi, bölgemizin gözde okullarından birisi oldu. TEOG’da 27 öğrencimiz Türkiye birinciliğini kazandı. Bu başarılı öğrencilerimizin ilçemiz okullarını tercih edip eğitimlerine burada devam etmeleri için de emek sarf ediyoruz. Erciş Fen Lisesinde çok güzel bir ekip çalışması var. Yapılan sınavlarda güzel başarılar elde ettiler. İnşallah bu başarılar gittikçe artacaktır ve ilçemiz bölgede cazibe merkezi haline gelecektir’’ dedi.

Erciş Fen Lisesi öğretmenlerinden Sinan Durmuş ise, öğrencilerle birlikte okulun çevre düzenlemesine katkı sağladıklarını söyledi.

El ele vererek başarıya koşmaya devam edeceklerini dile getiren Durmuş, okullarını bölgede marka haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erciş Fen Lisesi öğrencileri de, okulun eğitim kalitesinin çok yüksek olduğunu belirterek, yeni binalarına taşınmak için gönüllü olarak çalışmalara katkı verdiklerini söylediler. (iha)

Editör: Wan Haber