Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurum yöneticileri ve okul müdürlerine yönelik bir moral yemeği düzenlendi.
Bir otelde gerçekleştirilen programa Van Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Kıyasettin Kırekin, İl Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Mehmet Tekdemir, milli eğitim müdür yardımcıları, il eğitim denetmenleri, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
Yemek öncesi, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarının anlatıldığı slâyt gösterisi izlendi. Daha sonra okul müdürleri adına açılış konuşmasını yapan Gazi İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Suat Deniz, öğretmenliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu anlattı. Deprem sürecinde her yere koşarak ve isteyerek hizmet ettiklerini belirten Deniz, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bir neferi olarak valiliğimizin talimatları ile istenilen ve ihtiyaç duyulan her yere tereddütsüz olarak gittik. Gittiğimiz yerlerde, gıda, çadır, yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Birçok okulumuzu o zor şartlarda günün yirmi dört saati insanımızın hizmetine açtık. Bunları yaptığımız için çok mutluyuz ve yapmamıza vesilen olan valiliğimize de teşekkür ederim" dedi.
Konuşmasına, geçen sene depremde hayatını kaybeden öğretmenlere Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, deprem saatinde İstanbul'da toplantı halinde olduklarını ifade etti. Kına, "Toplantıda Van'da deprem olduğunu haber aldık ve bir anda toplantının bütün gündemi Van oldu. Büyükşehirde bulunan yetkililer Van'a nasıl ulaşılabileceğinin ve yardım organizasyonları için çalışma başlattılar. Van'a yönelik yapılan çalışmalarda yer aldım. Çalışmalarda yer aldığımda Van'a geleceğimi bilemiyordum. Nasip oldu bugün Van'a İl Milli Eğitim Müdürü olarak geldim. Geldiğim ilk günden bugüne kadar valiliğimiz öncülüğünde ne kadar çok özverili çalışıldığını hep hissediyor ve görüyorum. Yapılan çalışmaların özverili bir ekip ruhuyla yapıldığı belli. Bu ekipte yer almaktan mutluluk duyuyorum. Yeni projeler ve etkinliklerle çalışmaları ekibimizle yürüteceğiz" dedi.
Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun ise konuşmasına, geçen sene depremde yaptıkları çalışmalardan dolayı okul müdürlerine teşekkür ederek başladı. Milli Eğitim camiasının depremde bütün çalışmalarda yer aldığını belirten Coşkun, "Depremde birçok okulumuzun hasar gördüğünü fakat devlet, millet el ele vererek Van'da yıkılan derslik sayısının iki katından fazlası derslik yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bütün dünyada fizyolojik ihtiyaçları kadar fedakâr öğretmelere de ihtiyaç duyuluyor. Biz bina yapıyoruz fakat içini sizler dolduracaksınız. Sizler öğrencileri evrensel değerler doğrultusunda yetiştirerek binalar gerçek anlamda doldurulmuş olacaktır. Sizlerin depremde yazdığınız destanı eğitim konusunda da yazacağınıza inanıyorum. Çünkü dün Gürpınar ilçemizde uygulamaya geçirilen "Değerler Eğitimi" projesinin bu ay ki toplantısına katıldım. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz o kadar güzel etkinlikler düzenlemişler. Projelerin ve etkinliklerin her zaman devam etmesini temenni ediyor ve yemeğe katıldığınız için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşma ve yemekten sonra sahne alan Van Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri bir konser verdiler. Konser katılımcılardan büyük beğeni topladı. Konser sonunda çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.
(MET-Y)

05.01.2013 14:58:47 TSI

Editör: Wan Haber