Milli Eğitim Bakanlığı görevini düzenlenen törenle AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya devreden Ömer Dinçer, bakanlık personelinin alkışları arasında uğurlandı.
Kabine değişikliğinin ardından bakanlıklardaki devir teslim törenleri bugün gerçekleştiriliyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı görevini bakanlık makamında düzenlenen törenle, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya devretti. Devir teslim töreninde konuşan Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Avcı'yı tebrik etti. Milli Eğitim Bakanlığı görevi süresi içerisinde Avcı'ya başarı dileklerini ileten Dinçer, "Hakikaten Nabi bey, uzun yıllardan buyana bizim dostumuz, arkadaşımız ona görevi devrediyor olmaktan çok mutlu olduğumu ve benim içinde aynı zamanda göreve başlarken nasıl bir gurur olmuşsa, görevi devrederken de aynı gururu taşıdığımı ifade etmek istiyorum" dedi.

"ARKADAŞLARIM, 4 4 4 SİSTEMİNİN YERLEŞTİRİLMESİ KONUSUNDA İNANILMAZ ÇABA SARF ETTİLER"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürlerini ileten Dinçer, şunları kaydetti:
"Başbakanımız bize Milli Eğitim Bakanlığı'nda güvendi, çok önemli sorumluluklar verdi. Bizde çok şükür o sorumlulukları bütün çabamızla ve elimizden geldiğince yerine getirmeye çalıştık. O güveni ve desteği için teşekkür ediyorum. Ama; esas teşekkürümü bütün Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki arkadaşlarıma sunmak istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında var olan bütün arkadaşlarıma öncelikle Özel Kalem, Basın Danışmanlığı olmak üzere bana yakın çalışan birimler dahil olmak üzere Müsteşarlık, Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük her birimdeki arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakikaten 4 4 4 sisteminin yerleştirilmesi konusunda inanılmaz bir çaba sarf ettiler ve Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı hakkındaki bütün yargıları alt üst edecek bir çabayla, başarıyla görevlerini yerine getirdiler. İl teşkilatlarımızdaki yöneticilerimize ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yaptığımız her şey bir anlam üzerineydi. Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nda 1940-1950'li yıllardan bugüne kadar gelmiş ve artık tüm dünyanın terk ettiği bir yönetim zihniyetini, bir eğitim ve yaklaşım tarzını değiştirmeye çalıştık. Daha demokratik, daha esnek bir Milli Eğitim sistemi kurgulamaya çalıştık. Çocuklarımızın farklılığı üzerine toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaç ve beklentileri üzerine bir yapı için çalıştık, çabaladık. Ama; bütün bunları yaparken esas odağımızda çocuklarımızın daha iyi eğitim alması gerekti. Eğer çocukların daha iyi eğitim alması için gerekirse öğretmenler üzerinden, gerekse yöneticiler üzerinden fedakarlıklar yapılmak gerekiyorsa, o fedakarlıkları çekinmeden yapmak için çaba sarf ettik."

"MEVCUT STATÜKONUN DEĞİŞMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYANLAR OLDU"
Mevcut statükonun değişimiyle alakalı konuların her zaman riskli olduğunu sözlerine ekleyen Dinçer, bu konu üzerinden rahatsızlık duyanların olabileceğini belirterek, "Esas gözetmemiz gerekenin çocuklarımızın gerçekten de küresel düzeyde başarılı olabilecekleri bir eğitimi almalarıydı ve yine esas olanın eğitimi niteliğinin geliştirilmesiydi. Biz elimizden geldiğine bunu yapmaya çalıştık. Ben Sayın Bakanımızın da aşağı yukarı benzer bir yaklaşıma sahip olduğunu da biliyorum. Zaten dışarıdayken de bize önemli destekler vermişti. Bundan sonra bu çabaların devam edeceğine olan inancım tam. Ben bu vesileyle gönül rahatlığıyla Sayın bakanımıza görevimizi devrediyorum" diye konuştu.
Dinçer, yaptığı konuşmanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Nabi Avcı'ya çiçek takdim etti.

"AZ LAF ÇOK İŞ"
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, "Uzun konuşmadan ziyade, kısa bir teşekkür konuşması yapacağım. Biz Eskişehir'de böyle bir gelenek başlattık, 'Az laf çok iş' diye" dedi.
Eski Milli Eğitim Bakanları'na yaptıkları görevlerden dolayı teşekkür eden Avcı, "Özellikle sayın Bakanım size teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten bize dirayetli yönetiminizle çok kısa sürede üzerine yeni değeler inşa edebileceğimiz bir bakanlık devrediyorsunuz. Bunun için nasıl geceli-gündüzlü çalıştığınızı, ekibinizle birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisiyle ve tabii ki bütün eğitim-öğretim camiasıyla, öğretmenlerimizle, idarecilerimizle nasıl geceli-gündüzlü yorulmadan çalıştığınızı, onlara nasıl bir çalışma heyecanı aşıladığınızı ve bunun verimlerini de nasıl almakta olduğunuzu Milli Eğitim Komisyonu Başkanı olarak da ayrıca şahidim. Size ve arkadaşlarınıza ve öğretmenlerimize tekrar ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YENİ BAKANDAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE KARNE TEBRİĞİ
Milli Eğitim camiasında her başlarının sıkıştığında Dinçer'in desteklerini alacaklarını, birikimlerinden yararlanacaklarını bildiğini ifade eden Avcı, bugün karne alan çocukları da tebrik etti. Karne alan çocuklara iyi bir tatil dileğinde bulunan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:
"O karnelerde kendi emeklerinin, başarılarının, gayretlerinin ve heyecanlarının ifadesini gören öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Onlara da hayırlı tatiller diliyorum. Milli Eğitim bürokrasisindeki arkadaşlarımızın pek çoğunu ben uzun yıllardır tanıyorum. Çünkü bir dönem burada müşavir olarak çalıştım. Burada çok eski arkadaşlarım var. Onları tekrar görmekten mutluyum. İnşallah el birliğiyle, sizinde destek ve katkılarınızla daha ileriye götürmekten için, başlattığınız hayırlı hizmetleri tamamlamak için, yenilerine yol açmak için ve inşallah bizde bizden sonrakilere aynı duygularla, aynı iyi duygularla bu görevi devrede bileceğimiz bir çalışma ortamı sağlamayı diliyorum. Bunun içinde ilgili meslek gruplarının, eğitim camiasının desteğine ihtiyacımız var. Onların desteğini bekliyorum. Teşekkür ediyorum. Size sağlık ve güzellikler diliyorum."
Konuşmasını tamamlamasının ardından tekrar söze giren Avcı, "Son bir teşekkür, unutmadan onu da yapayım. 'Hala bir siyasetçi olamadığımızın bir kanıtı gibi bu' Bende tabii ki bu görevi bize teveccüh gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ALKIŞLARLA UĞURLANDI"
Yapılan konuşmaların ardından görevine başlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e çiçek takdim ederek, bakanlığın kapısına kadar uğurladı. Bakanlık personelinin alkışları arasında binadan ayrılan Dinçer, el sallayarak Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına veda etti.
(TB-ÖZ-Y)

25.01.2013 15:47:29 TSI

Editör: Wan Haber