Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda kıyafet serbestliğine yönelik uygulamada ısrarlı ve kararlı olduklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, partisinin Siyaset Akademisi programına katılmak için Osmaniye'ye geldi. Bakan Dinçer okul açılışı yaptı ve Osmaniye'nin eğitim sorunlarını görüştü. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Osmaniye'ye gelişinde ilk olarak Düziçi ilçesinde yapımı tamamlanan İrfanlı İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Buradan Osmaniye Valiliği'ne gelen Bakan Dinçer'e, Vali Celalettin Cerrah ziyaretin anısına Valilik logolu seramik hediye etti.
Osmaniye'ye uzun zamandır gelmek istediğini ve bugün bu fırsatın oluştuğunu ifade eden Bakan Dinçer, Osmaniye'nin eğitim alanında sorunu az olan illerden olduğunu söyledi. Valilik ziyaretinden sonra belediye başkanları, kaymakamlar, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile toplantı yapacağını belirten Bakan Dinçer, bir basın mensubunun okullardaki kıyafet serbestliği ile ilgili sorusu üzerine, "Bu konuda olumlu ve olumsuz birçok tartışmalar oldu. Doğrusu biz okullarda serbest kıyafeti, bütün dünyadaki genel gidişata paralel bir şekilde ve ülkemizdeki eğitim sisteminde demokratikleşmeye uygun bir şekilde uygulamaya koyduğumuz bir düzenlemedir. Biz ısrarla serbest kıyafetin çocuklarımızın öz güvenini arttıracağını, onların karar verme kabiliyetini geliştireceğini düşünüyoruz. Bu kararımızda da ısrarlıyız" diye konuştu.
(ACK-AKL-ÖZ-Y)

05.01.2013 14:57:53 TSI

Editör: Wan Haber