Ankara'da öğrencilere tabletlerini dağıtan Milli Eğitimi Bakanı Nabi Avcı, öğrencilere tablet bilgisayarların birer araç olduğunu, bunlarla derslerin ve eğitimin daha etkili bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.
Bakan Avcı, FATİH Projesi kapsamında Yenimahalle Alparslan Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı. Törene, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak da katıldı. Okula gelişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı, daha sonra 9/A sınıfına geçerek İngilizce dersini dinledi. En ön sıraya oturan Avcı'nın, Muhammed Ali isimli öğrenciye, "Merhaba ben yeni sıra arkadaşınım" esprisi renkli anlar yaşattı.
Bir süre İngilizce dersini dinleyen Bakan Avcı, daha sonra parmağını kaldırarak öğretmenden söz istedi. "Türkçe konuşabilir miyim, bir mahsuru yok değil mi" diyen Bakan Avcı, "Yetişmem gereken başka bir program daha var. Bu nedenle okuldan erken ayrılmam gerekiyor" diye konuştu. Avcı, ardından sıraları tek tek dolaşarak öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı. Öğrencilere tabletlerde çok oyun oynamamaları uyarısında bulunan Avcı, tablet bilgisayarların sadece birer araç olduğunu, asıl unsurun öğrenciler olduğunu dile getirdi.
Bakan Avcı, tablet bilgisayarların öğrencilerin derslerine olumlu katkıda bulunması temennisinde bulunarak, şunları söyledi: "Bunlar birer araç, asıl olan sizin kendi becerileriniz, düşünceleriniz, kendi fikirleriniz. Bunları da araç olarak kullanacağız, ama bunları çok fazla fetişleştirmeyeceğiz (Taparcasına sevmeyeceğiz). 'Bunlar her şeyi yapar, bunlarla beni kimse tutamaz' değil. Bunlarla derslerinizi, eğitiminizi daha etkili bir şekilde gerçekleştireceksiniz. Asıl olan yine kalem ve kağıt. Onlar temel, onların üzerine bunları koyduğunuz zaman daha başarılı olacaksınız."
Sınıftan ayrılan Bakan Avcı'ya öğrenciler sevgi gösterilerinde bulundu. Makam aracına bineceği sırada cep telefonuyla fotoğrafını çeken öğrencilerin, sevgi gösterileriyle karşılaşan Avcı, öğrencilerin yanına giderek onlarla bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadı. Fatih Projesi kapsamında Türkiye genelindeki 215 okulda 36 bin 9. sınıf öğrencisiyle 13 bin öğretmene tablet bilgisayarları dağıtıldı.
(SU-SPS-Y)

11.02.2013 12:26:43 TSI

Editör: Wan Haber