Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitim yatırımlarının, sonuçlarının 10-12 yıl sonra görülen düzenlemeler olduğunu belirterek, "4 4 4 sisteminin meyvelerini zaman içinde göreceğiz'' dedi.
Partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılmak için Eskişehir'e gelen Bakan Nabi Avcı'yı Bursa-Eskişehir karayolu üzerinde Vali Kadir Koçdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Partili Milletvekilleri ve çok sayıda parti üyesi alkışlarla karşıladı.
Karşılanmanın ardından Vali Koçdemir'i makamında ziyaret eden Bakan Nabi Avcı, Eskişehir adına Milli Eğitim Bakanlığı'nın hak edildiğini düşündüğünü söyleyerek, ''Öğrencisiyle, eğitim kadrolarıyla, öğretmenleriyle, üniversiteleriyle Eskişehir gerçekten eğitim konusunda çok öne çıkan bir ilimiz olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı görevinin bir Eskişehirli milletvekiline verilmiş olmasını şükranla karşılıyoruz. İnşallah Eskişehir ve Türkiye için hayırlara vesile olur. Son 10 yıllık dönemde eğitimde önemli mesafeler alındı. AK Parti döneminde ve benden önce görev yapan bütün Bakan arkadaşlarımız çokta değerli, toplu yürümeyen bir mekanizmayı adım adım disipline ettiler, koordine ettiler, verimlilik artışı sağladılar. Hükümette 10 yıl boyunca genel bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırararak bu konuda Bakan arkadaşlarımıza destek sağladı ve bu destekler boşa gitmedi'' dedi.

"MEYVELERİNİ ZAMANLA ALACAĞIZ"
12 yıl zorunu eğitim yasasının ülke için faydalarına değinen Avcı, ''Geçen yıl zorunlu eğitim süresini 12 yıla çıkartan yasayı kabul ettik. Böylece ilkokul, orta okul ve lise 12 yıl zorunlu hale getirildi. Bu yasayla süreyi uzatmakla kalmadık eğitimdeki tek kulvarlı yapıyı ailelerin, çocukların isteklerine, becerilerine, eğilimlerine yol açacak şekilde eğitimde kulvarlar çeşitlendirildi. Daha demokratik bir eğitim alt yapısı müfredat düzeyinde de sağlanmış oldu. Zor bir işti çünkü eğitim yatırımları uzun vadede sonuç veren, sonuçlarının 10-12 yıl sonra gördüğümüz düzenlemelerdir. Böyle bir düzenlemenin meyvelerini zaman içinde göreceğiz. İlk uygulamalarda sıkıntılar doğurabilecek bir düzenlemeydi ama çok şükür gerek milli eğitim bürokrasisinin, gerek öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin basiret ve fedakarlıkları sayesinde bu düzenleme okullarımızda korkulduğu kadar sorunlara yol açmadan yoğun hazırlıklarla başarılmış oldu. Böylesine kapsamlı bir değişim projesinin bir hamlede dört dörtlük oturmasını bekleyemezsiniz'' diye konuştu.
Kendisine verilen Milli Eğitim Bakanlığı görevinin başlamasıyla birlikte gerçekleşen ve ileride gerçekleşecek planlarla ilgili olarak açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı şunları kaydetti:
''Biz görevi cuma günü devraldıktan sonra Milli Eğitim üst bürokrasisi ile bir toplantı yaptık. Cumartesi ve pazar günleri arkadaşlarımız çalışmaya başladılar. Yarın Bakanlar Kurulu var. Daha sonra 17 birimin çalışanlarıyla programımız var. Her biriyle saha raporu oluşturacağız. Milli Eğitim Komisyonu Başkanı olarak bir takım fikrimiz olsa da yönetim sorumluluğunu üstlendiğimiz için teknik bilgilere ihtiyacımız olacak.''
Bakan Avcı Vali Koçdemir'i ziyaretinden sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Avcı, partinin İl Danışma Meclis Toplantısına katıldı.
(GÖ-YS-Y)

27.01.2013 16:02:17 TSI

Editör: Wan Haber