"Atatürk'te birleştik" sloganıyla yola çıkan Milli Anayasa Forumu, Tire'den sonra 116. oturumu Selçuk'ta yaptı. Milli Anayasa Forumu'nun Selçuk oturumuna katılan konuşmacılar gündemdeki konuları tartıştı. Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda düzenlenen Selçuk oturumuna Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tugay Şen, Eski CHP İzmir Milletvekili Av. Kemal Anadol, Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Av. Metin Öney konuşmacı olarak katıldı. Bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri ve Selçuk halkının katıldığı oturum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Milli Anayasa Forumu İzmir İl Başkanı Av. Erdoğan Özer'in yönettiği oturumda ilk konuşmayı eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez yaptı. Milli Anayasa Forumu'nun önemini anlatan Söylemez, "Atatürk'te birleştik" sloganıyla Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde halkın karşısına çıktıklarını söyledi. İlerleyen süreçte ilkelerini belirledikten sonra büyük kurultayın yapılacağını, tüm yurtseverleri Ankara'da yapılacak bu büyük buluşmaya, kurultaya davet edeceklerini belirten Söylemez, Türkiye'de umutsuz olmayacaklarını, çözümün mutlaka olacağını söyledi. Milli Ordunun Türk milleti için öneminden bahseden Söylemez; şöyle konuştu: "Bizim için Türk ordusu demek Peygamber ocağı demektir. Ordu, Milli Ordudur, Mehmetçik hepimizin evladıdır. Türk ordusunu, onun kahraman komutanlarını ve askerlerini iftiralarla hapse tıkanlara bu millet 'dur' diyecektir. Bugün Türk ordusunu komutansız. Türk ordusu ve Türk askeri Amerikan maşası olmayacaktır."

ADALETİN BAKANI OLMAZ
Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı ve ANAP Eski Milletvekili Av. Metin Öney, Anayasa'nın öncesi, sonrası ve bugünkü durumunu anlatarak Anayasa ihlalleri hakkında bilgi verdi. Anayasa'nın 4.maddesinden örnekleme yapan Öney, şunları söyledi: "Biz her zaman şunu savunduk. 4 kuruma siyaset girmemeli. Adalete, eğitime, kışlaya, camiye. Bunlara siyaset girerse olmaz. Biz, Türk milleti olarak asla ümitsizliğe kapılmayacağız."
Milli Anayasa Forumu'nun bir diğer konuşmacısı Eski CHP İzmir Milletvekili Avukat Kemal Anadol, bu milletin üst kimliği ile oynamaya kimsenin hakkı olmadığını, bugün Anayasa'nın tümünün değiştirilmeye çalışıldığını anlattı.
Siyasi partiler kanunu olduğu sürece milli iradenin olmayacağını savunan Anadol, buna örnek olarak 12 Eylül'ü gösterdi. 12 Eylül'ün en büyük ayıbının yüzde 10 seçim barajı olduğunun altını çizen Anadol; "Bugün hangi Avrupa Birliği ülkesinde, hangi demokratik ülkede seçim barajı yüzde 10'dur. Seçim barajı denince pencereden bakıyorlar. Gündeme bile gelmiyor. Sonra da Anayasa'yı değiştiriyorlar" dedi.
Oturumda son olarak konuşan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tugay Şen, Milli Anayasa Forumu'nun milletin hakkını ve hukukunu savunmak için yola çıktığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi bugün bir araya getiren vatandır. Devlet olmanız için önce vatanınız olacaktır." Türk milletinin artık uyandığını anlatan Şen, sözlerine şöyle devam etti: "Biz, 2012'de bu uyanışı gördük. Binlerce genç 19 Mayıs'ta yürüdü, bağımsızlığına sahip çıktı. Yine 1 Mayıs İşçi Bayramında birlik göstergesi sergilenerek hep beraber işçi bayramını kutladık. Bu millet, 13 Aralık'ta Ergenekon tertibine karşı çıktı."
(NÖS-HO-Y)

27.01.2013 11:51:58 TSI

Editör: Wan Haber