Emniyet Genel Müdürlüğü illere gönderdiği genelge ile milletvekilleriyle irtibata geçilmesini ve seçim bölgelerinde koruma tahsis edilmesini istedi. Al Jazeera, bazı iktidar ve muhalefet milletvekillerinden il emniyet müdürlüklerinden arandıklarını ve adresleriyle birlikte gerekli bilgilerin alındığını öğrendi.

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra gündeme gelen siyasi suikast riski için Emniyet Genel Müdürlüğü bir adım daha attı. Al Jazeera, bazı iktidar ve muhalefet milletvekillerinden, seçim bölgelerindeki çalışmaları sırasında görev yapmak üzere koruma tahsis edileceğini öğrendi.

Al Jazeera'ya bilgi veren AK Partili bir milletvekili, "Anayasa değişikliğinin Meclis'ten geçmesi halinde tüm milletvekilleri sahaya çıkacak. Sahaya çıkmadan önce alınan bir önlem" dedi.

Daha önce de bazen seçim bölgesine gittiğinde, şehit cenazesi ya da gerilimli başka olaylar sırasında il emniyet müdürlüklerinin resen koruma tahsis ettiğini anlatan milletvekili, " Bazen bir emniyet mensubu gelir, bugün ben sizden sorumluyum, etrafınızda olacağım derdi. Ama bu biraz daha farklı. Anladığımız kadarıyla sahada olunduğu sürece devam edecek" dedi.

CHP'li bir milletvekili de genelgeden haberdar olduğunu belirterek "Bazı arkadaşlarımız aranmış. Adresleri ve diğer bilgileri alınmış. Emniyet, şahsi koruma verileceği, bölgelerine geldiklerinde yapacakları çalışmalar ve katılacakları programlar hakkında bilgi verilmesi istenmiş" dedi.

Başbakan liderleri aramıştı

Başbakan Binali Yıldırım bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suikast ihbarı konusunda uyardı ve Başbakanlık tarafından Kılıçdaroğlu'na bir zırhlı araç tahsis edildi.

Darbe girişiminden sonra Kılıçdaroğlu'nun bazı korumaları FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış, koruma sayısı da artırılmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de Başbakanlık tarafından zırhlı araç tahsis edilmesi teklif edilmiş ancak Bahçeli kabul etmemişti.

Kaynak: Al Jazeera

Editör: Wan Haber