Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir yaptıkları ortak açıklamada, bazı sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen mitingle istifaya çağırılan ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner'e destek verdiler.
Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri, son zamanlarda ODTÜ'de yaşanan gelişmelerle başlayan ve birilerinin zorlamasıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine de sıçratılmaya çalışılan olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptılar. Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir yaptıkları yazılı açıklamada, "Bu eylem hepimize, ülkemizde geçmiş darbeler öncesi yaşanan, ülkeyi şiddet sarmalına dönüştürmeyi amaçlayan görüntüleri hatırlatmıştır. Bu eylemin hemen ardından, bütün şehirlerimizde ve üniversitelerimizde sanki bir düğmeye basılmış gibi eş zamanlı olarak Üniversitelerimize ve yönetimlerine karşı eylemlerin başlaması, bu sürecin nasıl planlı bir şekilde yürütüldüğünün en net ispatlarından birisidir. Vatandaşlarımız geçmişten edindikleri tecrübeleri ile bu oyunlara gelmeyeceğini bugün bir kez daha herkese ispatlamıştır. Bindirilmiş kıtalarla gerçekleştirilmeye çalışılan bu eylemde, eylemi gerçekleştirmeye çalışan ve bu eylemle ilgili büyük ümitler besleyen bir grubu orada yalnız bırakarak gereken cevabı kendilerine vermiştir" dediler.
ÇOMÜ' nün bir bilim yuvası olması yolunda oldukça önemli yatırımlarını olduğunu söyleyen Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri, "Özellikle yapılmış olan ve yapımına devam edilen laboratuarlarla bilimsel çalışmaların yapılabilmesinin önü büyük ölçüde açılmaktadır. Açılan yeni fakülteler, mevcut fakültelerdeki fiziki şartların iyileştirilmesi, öğrencilerimizin barınma sorunlarının çözümünde atılan adımlar ÇOMÜ' nün daha çok tercih edilen bir üniversite olmasını sağlamıştır. Tüm bu gelişmelerle, üniversitemizin 2002'de 13.000 olan öğrenci sayısı bugün 35.000'i geçmiş ve 40.000'e yaklaşmıştır. Her geçen senede hızla artmaktadır. Geçmiş yıllardan beri üniversitelerimizde rektör seçimleri belli kanunlar ve bir usul çerçevesinde gerçekleştiği aşikârdır. Üniversitemiz de benzer bir süreçten geçerek önce kendi içerisinde bir seçim yapmış ve mevcut rektörümüz, toplam oyların 3'te birini alarak en yüksek oyu alan aday olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu görevi kendisine vermesiyle üniversitemizin rektörü belli olmuştur. Bugün CHP zihniyeti ne yazık ki bu demokratik ortamı ve bu hizmet yarışını baltalamak amacıyla, şehrimizde eylemlere destek olmakta ve yanına toplamayı başarabildiği çok az sayıda bindirilmiş kıtalarla bu barış ve hizmet ortamına zarar vermeye çalışmaktadır. Fakat sizlere rağmen üniversiteler bilimin ışığıyla büyüyecektir. CHP zihniyeti daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye'den neden bu kadar rahatsız olmaktadır. Çanakkale çok önemli bir döneme girdi. Gerek üniversitenin gerekse şehrimizin büyük atılım gerçekleştirebileceği bu süreçte, şehrin dinamiklerinin daha önemli ve daha gerçek gündemlere yoğunlaşmasının ve el birliğiyle Çanakkale'mizin kalkınmasına katkı yapmak için enerji harcamamızın daha doğru olacağına olan inancımız tamdır" dediler.
(GD-MA)

30.12.2012 16:35:45 TSI

Editör: Wan Haber