Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir ile Serdar Soydan, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.
AK Parti Milletvekilleri Daniş ve Kaşdemir, yayınladıkları ortak mesajda, "Gazetecilik mesleği, vatandaşlarımızın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın arttırılması yolunda çok önemli bir kamusal görevin ifa edilmesidir. Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerinin de göz önünde bulundurulması gereken, kamu adına denetim ve otokontrol gibi kavramların ülkemizde gelişmesine öncülük eden oldukça önemli bir meslektir. Bizler de değerli basın mensuplarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde her zaman aynı yolda yürüyerek, Çanakkale'mize hizmet etme çabası içerisindeyiz. Bu yolda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz" dediler.
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise mesajında, "Çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel ögelerinden olan basın, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahiptir. Basın özgürlüğü ise, düşünce ve anlatım özgürlüğünü tamamlayan ve onun kullanılmasını sağlayan bir özgürlüktür. Basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılması, doğru, ilkeli, kişilik haklarına ve özel hayata saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi, meslek etiğinin gözetilmesi, basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesi ve onlara özgür çalışma ortamı sağlanması toplumsal gelişim için hayati önem taşımaktadır" dedi.
AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Kadın Kolları Başkanı Julide İskenderoğlu, Çanakkale Ticaret Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve Avrupa Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi de birer mesaj yayınlayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladılar.
(CA-GD-MŞ)

09.01.2013 16:01:49 TSI

Editör: Wan Haber