Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da meclise gelmesi üzerine oturum açıldı. Geçici Başkan Deniz Baykal, açılış konuşmasını yapmakdan önce İstiklal Marşı'nın okunacağını hatırlattı. Mecliste İstiklal Marşı'nın okuduğu sırada, Deniz Baykal'ın mikrofonunun açık kalması dikkatlerden kaçmadı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Deniz Baykal açılış metnini okumaya başladı. Açılış metninin okunmasının ardından, milletvekilleri sırasıyla kürsüye gelip yeminlerini etmeye başladı. 
Mecliste milletvekili yoklamasında bazı vekiller, mecliste yer almadı. Yeminleri ertelendi. 

Yemin sırası Ankara milletvekillerine geldi. AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan yemin etti. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan meclis genel kurulundan ayrıldı.

İşte vekillerin okuduğu o yemin metni
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

 

 
Editör: Wan Haber