Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, analık izninin 28 haftaya çıkarılması için kanun teklifi verdi.
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın sekreteryası tarafından yapılan açıklamada, TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde, Devlet Memurları Kanunu ile İş Kanunu'nda değişiklik yapılmasının talep edildiği bildirildi. Teklif, çalışan kadınların doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftalık analık iznini, doğumdan önce 14, doğumdan sonra 14 olmak üzere 28 haftaya çıkarıyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ve Parti Meclisi Üyesi Ağbaba imzasıyla TBMM'ye sunulan teklifin gerekçesinde, çalışan kadınların Türkiye'deki en büyük sorununun, gebelik dönemi ve doğum sonrası dönemde meydana gelen izin sorunu olduğu ifade edildi. Kadınların, hamilelik sürelerinin çoğunu iş yerlerinde zor şartlarda geçirdiği, doğum sonrası gerekli izin sürelerinin olmaması nedeniyle çocuklarını erken sürelerde anne sütünden mahrum ettiği, bakıcılara teslim etmek zorunda kaldığı belirtildi.
(NA-Y)

19.02.2013 10:18:50 TSI

Editör: Wan Haber