Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9.GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı'nı, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ziyaret etti.
Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9.GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı yoğun ilgi görüyor. Fuarı gezen, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret ederek katılımcı firmalarla sohbet etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehti Eker tarafından açılışı gerçekleştirilen ve 120 firmanın katıldığı fuarın yaklaşık 30 bin kişi tarafından ziyaret edildiği, çevre illerden guruplar halinde ziyaretçilerin getirildiği ifade edildi. Fuarların markaların bilinirliliğini arttırdığına dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan "Marka bilinirliliğinin arttırılmasında bu tür ihtisas fuarları önemlidir. Özellikle alıcıyla satıcının buluştuğu bu fuarların Gaziantep'te gerçekleştiriliyor olması fuarcılık sektöründe de Gaziantep'in önemli bir yere ulaştığını göstermektedir. Stantları ziyaretimiz sırasında katılımcıların önemli iş bağlantıları yaptığını öğrendik. Türk tarım sektörünün gelişmesi ve kalkınması için bu fuarları önemsiyoruz. Sadece bu fuarlar değil, ülke ekonomisinde önemli rol oynayan sektörlerle ilgili yurt içi ve yurt dışındaki bütün fuarları önemsiyor ve destekliyoruz" dedi.
Gaziantep'in sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'nun da önemli ticaret merkezleri arasında yer aldığını belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, "Son yıllarda Gaziantep'te ihtisas fuarlarının sayısının hızla arttığını görüyoruz. Kent ekonomisindeki canlılığın arttırılmasında önemli bir gelişmedir. Markalaşmanın yollarından birisi de tanıtımdan geçmektedir. İhtisas fuarlarında marka bilinirliliğinizin artmasına paralel olarak farklı gelişmeleri de bir arada görme şansını yakalarsınız. Gaziantep'in uluslar arası fuarlar merkezi olma yolundaki yeni oluşumlar gelecek için umut vericidir. Gap Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9. GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarının açılışından bu yana 30 bin ziyaretçiye ulaştığını öğrendik. Bu rekor bir sayıdır. Katılımcılara başarılar diliyor, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Gaziantep'te gerçekleştirilen bu güzel fuara katılan firmalara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gaziantep ekonomisindeki kalkınma görüldüğü gibi tek bir alanda değil, birçok alanda gerçekleşiyor. İhtisas fuarlarımızda bunlardan birisidir" diye konuştu.
Ulusal ve uluslar arası fuarlara ev sahipliği yapmanın birçok avantajı olduğunu, fuar altyapısının gelişmesi için gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydeden Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise "Gaziantep'in isminin fuarlarla anılmaya başlaması beraberinde birçok başarıyı da getirecektir. Dışarıdan gelen ziyaretçilerin kent ekonomisine sağladığı katma değer küçümsenemeyecek ölçüdedir. Bizlerde bu tür organizasyonların gelişmesi için gerekli alt yapı çalışmalarını yerine getireceğiz ve üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) tarafından açılan standı da ziyaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na çeşitli ikramlarda bulunuldu. Tarımsal ürünlerin ulusal ve uluslar arası arenalarda başarıyla tanıtılmasının Türk ekonomisi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken milletvekilleri ve Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Anadolu'nun bereketli topraklarından emek ve alın teriyle üretilen tarımsal ürünlerin, 2023 ihracat hedeflerine yönelik uluslararası tanıtım çalışmalarının ilgiyle takip edildiğini, tanıtım grubunun yönetiminde Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının bulunulmasından dolayı gurur duyduklarını ifade ettiler. Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Başkan Vekili Şahin Batallı'nın şansında bütün grup üyelerini kutladıklarını söylediler. GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer'den tanıtım grubunun yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri hakkında da biligiler alan Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Halil Mazıcıoğlu ile Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu daha sonra fuara katılan diğer firmaların da stantlarını gezdi.
(BB-HD-Y)

10.02.2013 15:41:34 TSI

Editör: Wan Haber