AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, köy ziyaretleri sırasında bir vatandaşın milletvekili maaş zammını eleştirmesi üzerine sinirlenerek, "Bu milletvekili maaşının rabbim canını alsın. Her yerde karşımıza çıkıyor" dedi.
TBMM'de devamlılık noktasında tüm milletvekillerini geride bırakarak birinci seçilen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, haftanın üç gününü Ankara'da kalan dört gününü ise Rize'de geçiriyor. Karal, Rize'de bulunduğu süre içerisinde ise köy köy gezerek Rizeliler'in sorun ve taleplerini dinliyor. Karal, Nisan ayına kadar Rize'nin tüm köylerini ziyaret etmeyi hedefliyor.
Geçtiğimiz hafta sonunu İyidere ilçesinin köylerine ayıran Karal,köy meydanlarında ve köy kahvehanelerinde seçmenleri ile bir araya geldi. Çiftlik Köyü'nde köy sakinlerinin sorularını da yanıtlayan Karal, bir kişinin milletvekili maaş zammını eleştiren sorusuna sinirlenerek, "Aldığımız paranın büyük bir kısmını Rize'den gelen hemşerilerimiz için kullanıyoruz. Bu tepkiler karşısında insan illallah diyor. Ben zaten maaşımı çekemiyorum. Kartım danışmanımda. O maaş Ankara'ya Rize'den gelen hastaların yemesine, içmesine ve konaklamasına gidiyor. Bu tip şeyler canımızı sıkıyor. Ankara'da verdiğimiz mücadele maalesef görmezlikten geliniyor. Bu ay içerisinde en az 25 hasta ile ilgilendik. Bundan kesinlikle rahatsız değilim. Bu benim görevim. Bundan şeref duyuyorum. Bunu rabbimin rızası için yapıyorum. Hemşerilerimiz bizi Ankara'da arıyor. 'İhtiyacım var, maddi durumum yok' diyor. Bu hemşerilerimiz ile ilgilenmek zorundayız" dedi.

ARACINI HASTAYA TAHSİS EDİP DOLMUŞ TAKSİ KULLANDI
Karal, kendisini dinleyen köy sakinlerine hitaben yaptığı açıklamada hafta içerisinde makam otomobilini bir hasta için tahsis ederek kendisi dolmuş taksileri kullandığını belirterek, "Bu hafta aracımı hasta olan bir hemşerimiz için tahsis edip kendim dolmuş taksileri kullandım. Milletvekili maaşı ne hikmet ise hep karşımıza çıkıyor. Rabbim canını alsın bunun" diye konuştu..
Konuşması sırasında yaşlı bir kişinin kendisini duymakta güçlük çektiğini fark eden Karal "Duymuyor mu hacı baba kulağın" diye sordu. Yaşlı şahıs ise kulaklarının işitmediğini işaret edince Karal, "Sen bana bak yeter. Duymasan da olur" şeklinde cevap verdi. Karal bu kez 91 yaşında olduğu öğrenilen Mustafa Yılmaz isimli kişiye, "Rabbim ömrüne 91 yıl daha eklesin. Sana dua ettim beni duydun mu" diye sordu. Yaşlı şahıs Karal'ın söylediklerini işitmedi.
(GF-ÖS-Y)

28.01.2013 09:16:53 TSI

Editör: Wan Haber