AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Turgutlu ilçesine ziyarette bulundu. Geçtiğimiz eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Turgutlu Devlet Hastanesini gezen Yurttaş, Başhekimi Sabri Taşçıoğlu'ndan bilgiler aldı.
Kamu Hastaneleri Yasası'nda yapılan değişikliğin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi idari kadrosunda yer alan Hastane Başhekimi Sabri Taşçıoğlu, Başhekim Yardımcısı Elif Tuna, Hastane Müdürü Murat Yazgan, Müdür Yardımcısı Ahmet Düz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nazlı Öz ve Müdür Yardımcısı Numan Fikret Demirci'ye yeni görevlerinde başarı dileyen Yurttaş, "Yeni yasa değişikliği ile göreve başlayan ve görevine devam eden idari kadromuza başarılar diliyorum. Turgutlu Devlet Hastanesi, bölgemizin en yeni ve en iyi hastanelerinden biri konumuna geldi. Burada görev yapan arkadaşlarımız da bu görevi layığıyla yerine getirecek kalitede insanlar. Turgutlu Devlet Hastanesi artık bir uçak olmuştur. Buradaki arkadaşlarımız da bu uçağı bir otobüs şoförü zihniyetiyle değil de, uçak pilotu düşüncesiyle yöneteceklerdir. Buna inancımız tamdır" dedi.

ANKARA'DA YAPILAN GÖRÜŞMELERİ DE DEĞERLENDİRDİ
Hastane ziyaretinde Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı Serhat Orhan ile de bir araya gelen Milletvekili Yurttaş, şu açıklamaları yaptı: "Geçtiğimiz günlerde Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretinden de güzel haberlerle döndük. Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesis ve Yatırımlardan Sorumlu Spor Genel Müdür Yardımcısı sayın Dursun Türk'e Turgutlu Ergenekon mahallesinde yapılacak olan Gençlik Merkezi'ne ilave olarak bir kapalı yüzme havuzu talebimiz oldu. Kendisi de projeyi 2013 yatırım takvimine dahil edebileceklerini söyledi. Ayrıca Ankarada Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile biraraya geldik. Görüşmede Devlet Hastanesi eski alanlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi hususu gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, konuya olumlu yaklaştığını belirterek konunun önümüzdeki günlerde daha netleşeceğini söyledi. Buradan da Turgutlumuz için müjdeli haberleri bekliyoruz. Bir diğer görüşmemiz ise TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile oldu. Görüşmede Turgutlu Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde satın alma süreci tamamlanan Evin Konserve Fabrikası alanı ve Belediyemiz'e ait arsa ile birlikte 30.000 metrekare alana yapılması planlanan sosyal konut, pazar yeri, okul ve sosyal tesisler ile ilgili proje TOKİ yöneticileri ile görüşüldü. Öncelikle TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile yapılan görüşmede Turgutlu Belediyesine ait 30.000 metrekare alanın TOKİ'ye verilmesi karşılığında pazar yeri, okul ve sosyal tesislerin TOKİ tarafından inşa edilmesi hususu değerlendirildi. Daha sonra TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan, yapılan görüşmede söz konusu projelerin önümüzdeki yatırım programına alınması ile ilgili olumlu bir netice çıkması için gayret göstereceğini belirtti. Ankara'da Turgutlu adına önemli görüşmeler yaptık ve olumlu cevaplar aldık. Umarım bu projeler hayata geçer."
(İLK-ERG-Y)

01.12.2012 14:48:37 TSI

Editör: Wan Haber