AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Saruhanlı Devlet Hastanesi yöneticileriyle bir araya geldi. Hastane yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Yurttaş, daha sonra burada tedavi gören hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
TBMM Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu üyesi olan Muzaffer Yurttaş, kendisinin de asıl mesleğinin hekimlik olduğunu, bu bakımdan sağlık sektöründeki sorunları iyi bildiğini, sorunların çözümü için bu konuları yakından takip ettiğini dile getirdi.
Yurttaş, şöyle dedi; "Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarını incelediğimizde en büyük sıkıntının iletişi problemi olduğunu görüyoruz. Bu nedenle komisyon olarak, başta Tıp Fakülteleri olmak üzere Sağlık Meslek Yüksekokulları'nda mutlaka iletişim dersinin uygulamalı bir şekilde müfredata alınmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığımıza bir mektup yazdık. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu ile de konuyu görüşüp bu okullarda iletişim dersi konulması için girişimlerimiz devam edecek. Bu konunda herhangi bir kanun teklifine gerek kalmayacak. Çocuklarımıza ahlaklı, dürüst ve düzgün insan olmanın öğretilmesini tavsiye ediyoruz. İletişimi ve özgüveni yüksek bir nesil yetiştirmek için derslerde mutlaka bir bilgi verilmesini amaçlıyoruz."
(SD-ERG-Y)

08.12.2012 12:57:36 TSI

Editör: Wan Haber