Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Eski Sanayi Sitesi esnafı ile kahvaltıda buluştu. Eski Sanayi Sitesi esnafından AK Parti eski yöneticisi Asım Ziyan'ın davetlisi olarak sanayi esnafı ile kahvaltıda buluşan Milletvekili Yurttaş, sanayicilerin sorunlarını dinledi.
Kahvaltıya Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayi esnafı katıldı. Kahvaltıda konuşan Milletvekili Yurttaş, "10 yıldır iktidarda olan Ak Parti'nin yaptığı hizmetler ortada. 10 yılda yaptığımız hizmetler yapacak olduğumuz hizmetlerin teminatıdır. Yapılan anketlerde yüzde 53 oranıyla yine birinci parti olduğunu göstermektedir" dedi.
AK Partili Yurttaş'a sorunlarını ileten sanayi esnafı, kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, "Turgutlu'da sanayi esnafının yüzde 60'ı Endüstri Meslek Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi mezunu. Salihli'de ise, durum farklı. Salihli Endüstri Meslek Lisesi, eleman yetiştirmiyor. Çıraklık Eğitim Merkezi'nde ise eğitim gören çırak sayısı sadece 35. Birkaç kez bu sorunu dile getirdik ama sonuç alamadık. Bu gidişle sanayinin son ustaları biz olacağız" diye konuştular.
Bunun üzerine Muzaffer Yurttaş, "Bağlı olduğunuz Madeni Sanatkarlar Odası olarak sizleri İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Dilek ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ile bir araya getirip sorunların çözümü noktasında ortak hareket etme kararı alınabilir" dedi.
(ES-ERG-Y)

21.01.2013 11:38:52 TSI

Editör: Wan Haber