Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'ni (AGD) ziyaret etti.
AGD Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Afyonkarahisar ziyareti nedeniyle ziyaretinin geçiktiğinin aLtını çizen Yılmaz, "10 Ocak'ın sayın Cumhurbaşkanımızın geldiği güne rastlaması nedeniyle ziyareti gecikmeli olarak gerçekleştirdim. Afyonkarahisar'daki basın mensubu sayısı Cumhurbaşkanımız'ında dikkatini çekti. Gazeteci sayısını görünce hayret etti. Afyonkarahisar'ın gelişmesi için siyasilerimiz sivil toplum örgütlerimiz ve basınımızın güç birliği yapması lazım. Biz seviyeli ve anlayışlı bir muhalefet anlayışı ile olaylara yaklaşıyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AGD Bakanı Mehmet Abdioğulları ise,
"Biliyorsunuz yeni Anayasamız hazırlanıyor. Cumhurbaşkanımızla çok kısa şekilde konuşabilme fırsatı elde ettim. Bu süreçte söylediğimiz iki kelimeydi. Efendim biz 212 sayılı basın kanununda bulunan yıpratıcı meslekler grubundan çıkarıldık, mecliste tartışılıyor, bu kararname sizin önünüze gelecektir katkılarınızı bekliyoruz demiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız şayet bunu imzaladığı takdirde sarı basın kartı olan tüm meslektaşlarımız eskiden olduğu gibi yıpratıcı meslekler grubunda değerlendirilerek erken emeklilik haklarına ve bu kaybedilmiş hakkı elde edecekler" diye konuştu.
(MK-SÇ-Y)

11.01.2013 17:28:49 TSI

Editör: Wan Haber