AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman'ın Kahta ilçesine gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.
İlk önce AK Parti Kahta İlçe Başkanlığı'na gelen Milletvekili Murtaza Yetiş, İlçe Başkanı Reşat Turanlı ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Yetiş'e, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Kahta Bölükyayla Belde Belediye Başkanı Nevzat Fırat, Sincik İnlice Belde Belediye Başkanı Ebubekir Ümürhan ve kalabalık bir vatandaş grubu eşlik etti.
Murtaza Yetiş'in ziyaretiyle ilgili bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı, Kahta'nın her zaman AK Parti'ye büyük destek verdiğini ve her geçen gün bunun daha da büyüdüğünü ifade etti. Önlerinde yerel bir seçim olduğuna dikkat çeken Turanlı, "Yine çok çalışacağız. Bizim geriye gitmek gibi bir lüksümüz yok. Hep birlikte önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri de büyük bir başarıyla atlatacağımıza inanıyorum. Halkımız bize güvendi ve biz de onların bu güvenini asla boşa çıkartmadık. Sayın Milletvekilimiz Murtaza Yetiş de her zaman bize destek veriyor. Hepinizin huzurunda kendisine tekrar teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da Yetiş'in önemli işler yaptığını belirterek, "Kendisi hem milletvekili, hem de daha önce yönetici olarak çok güzel şeylere imza attı. Kendisine bu konuda teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Milletvekili Murtaza Yetiş ise konuşmasında, AK Parti'nin iç ve dış politikasına vurgu yaparak, şunları aktardı: "AK Parti sadece hizmet yapmıyor. Dış politikada da ileriye doğru adım atıyor. Dış politikada, özellikle Afrika'da çok güzel çalışmalar yapıldı. Oradaki Müslümanlara çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Başkaları oradaki insanları öldürürken biz onlara su kuyusu açıp hastane yapıyoruz. Bu yüzden AK Parti orada da insanların içine yerleşti. Yurt dışındaki bir toplantıda birçok ülkeden akademisyenler gelmişti. Faslı bir akademisyen kendini tanıtırken Fas AK Parti yöneticisi olduğunu söyledi. Yani oralarda da AK Parti'nin tüzüğüyle aynı tüzüğe ve aynı ada sahip partiler var. Bunun dışında tüm dünya bizim global ekonomik krizler karşısındaki sağlam ekonomimizin nereden kaynaklandığını öğrenmeye çalışıyorlar ve bizden bilgi istiyorlar. Biz güçlü bir ülke olduk."
Buradaki ziyaretin ardından Kahta Belediyesi'ne geçildi. Milletvekili Yetiş, Kahta Belediyesi'nde Başkan Yusuf Turanlı'dan ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı. Sosyal belediyecilik anlayışı içinde yaşlılara ve engellilere yönelik çalışmalar yapılmasını isteyen Yetiş, Kahta Belediyesi'nin hizmetlerde çok önde olduğunu ve yapılan hizmetlerin çok büyük olduğunu ifade etti.
Başkan Yusuf Turanlı, Milletvekili Yetiş'in yaşlılar ve engelliler ile ilgili isteklerine cevap vererek, şunları söyledi: "Kahta Belediyesi olarak hem yaşlılarımıza hem de engelli vatandaşlarımıza her zaman destek oluyoruz. Belediyemiz bünyesinde engelli hizmet birimimiz var ve bu birim aracılığıyla tüm engellilerimize ulaşıp sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Belediyemize ait toplu taşıma araçlarına engelli vatandaşlarımız ücretsiz binebiliyor. Zaten araçlarımızın hepsinde engellilere uygun sistem mevcuttur. Tekerlekli sandalye ile araçlarımıza binilebiliyor. Bu hizmetlerimizin yanında otogarımız yapılıyor ve yakında bitirilecek. Girne Mahallesi'nde fakir öğrencilerin faydalanabileceği yarı olimpik yüzme havuzumuz bitmek üzere. Girne Mahallesi'nde devam eden büyük bir park projemiz var. Her mahalleye bir park yapmaya çalışıyoruz ve büyük oranda bunu başardık. Yeni araç alımları, yeni belediye binası ve buna benzer büyük yatırımlarımız var. Bu hizmetlerin içinde benim en çok önemsediğim ise okuma salonudur. Orada yüzlerce fakir öğrenci okuma olanağı buluyor ve bu da beni çok mutlu ediyor. Eğitime verdiğim önemden dolayı bu hizmeti çok önemsiyorum. Kahta'daki hizmetlerimiz devam edecektir. Tabii bu konuda Sayın Milletvekilimiz Murtaza Yetiş'in de destekleri var. Her zaman bize destek vermiştir. Kendisini burada görmekten de büyük onur duyuyorum."
(Şİ-SO-Y)

26.01.2013 14:02:25 TSI

Editör: Wan Haber