AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Adıyaman'ın ilçe ve belde belediye başkanları istişare ve değerlendirme toplantısına katılarak, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Şambayat Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya; Adıyaman'ın ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Yerel yönetimler için seçim startının verildiğini ve bu saatten itibaren daha fazla çalışmamızın önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Yetiş, "Genel Başkanımız Erdoğan, yerel yönetimlerden gelen tecrübesini yeni bir belediyecilik anlayışı ile Türkiye'ye kazandırdı. Yerel yönetimler AK Parti iktidarında büyük bir atılım yaptı. Yerel yönetimlere aktarılan kaynak 2002'de 4,7 milyarken 2012 bütçesinde aktarılan kaynak 31,5 milyar TL'ye çıkarıldı. İnanıyoruz ki; yerel yönetimler güçlendikçe Türkiye daha güçlü bir ülke olacak" dedi.
Yerel yönetimleri güçlendirmek için atılan adımların, yeni kanunlarla iyice sağlamlaştırıldığını belirten Yetiş, "Yerinden yönetimleri güçlendirmek için yeni kanunlar çıkardık. Belediyeler Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun gibi yerel yönetimleri güçlendirecek birçok kanuna imza attık. Yerelin güçlenmesi ve sorunlara yerinden müdahale için reform niteliğinde olan tüm bu değişiklikler sürmeye devam edecek. Tabii önümüzde yakın bir zamanda yerel seçimler var. Bu seçimlerde AK Parti belediyelerinin güzel örnek uygulamaları inanıyoruz ki; bu seçimde de başarımızın anahtarı olacaktır" diye konuştu.
(CK-SO-Y)

29.01.2013 16:23:42 TSI

Editör: Wan Haber