AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane'nin ilimizin düşman İşgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında, en değerli hazine olan her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarının milletin canı pahasına vatanperver kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle kazanıldığını belirten Üstün, "Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 95 yıl önce Gümüşhane de yazılmıştır. Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ederken, Gümüşhaneli hemşerilerimin kurtuluş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.
Türk milletinin bağımsızlığını büyük mücadelelerle kazandığını belirten Üstün, yurdun dört bir köşesinde yediden yetmişe verilen mücadelelerin tüm dünya milletlerine örnek olduğunu, ecdadın kahramanca yaptığı mücadeleyle destan yazdığını söyledi.
Milletin vatan-millet sevgisi ve bu uğurda yapabileceklerinin bundan 95 yıl önce tüm ülke topraklarında olduğu gibi Gümüşhane de tezahür ettiğinin altını çizen Üstün, şunları söyledi: "Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünya ülkelerine gösterilmiştir. Geçmişini bilmeyen milletler geleceklerine asla yön veremezler. Dolayısıyla Kurtuluş Savaşı yılları, bizim aynı zamanda gururla andığımız, göğsümüzü kabarttığımız ve ecdadımızı hayırla yâd ettiğimiz yıllardır. Bu nedenle, bugün sahip olduğumuz değerlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Elde ettiğimiz tüm kazanımları daha müreffeh bir Türkiye için harcamalıyız. Geleceğe yön verirken, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ortak sorumluluğumuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 14 Şubat Torul İlçemizin,15 Şubat Gümüşhane Merkez ve 17 Şubat Kelkit ilçemizin Kurtuluş Yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için canlarını feda eden, şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyoruz. Allah'tan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
(RE-EK-Y)

15.02.2013 14:30:50 TSI

Editör: Wan Haber