TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da muhtar derneklerini ziyaret etti.
Ziyarette, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Bartın İl Özel İdaresi meclis üyeleri ve bazı teşkilat mensupları hazır bulundu.
Milletvekili Yılmaz Tunç beraberindekiler ile birlikte ilk olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesini ziyaret etti. Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Dernek Başkanı Hayati Er ve muhtarlar tarafından karşılanan Milletvekili Tunç; ziyaretinde muhtarlardan gelen sorulara cevap vererek, çalışmalar hakkında da muhtarları bilgilendirdi.
Milletvekili Tunç, yaptığı açıklamada, "Köydes Projesi ile köylerde önemli hizmetler gerçekleştirdik. 2013 yılında da Köydes Projesi kapsamında köylerin yol ve içme suyu sorunlarındaki eksiklikleri gidermenin gayreti içerisinde olacağız. Bartın'da 262 köyün bulunuyor. Köydes Projesi için köylerimize 2005-2012 yılları arasında bin'i aşkın proje için toplam 80 milyar tahsis ettik. Suyu olmayan, yolu olmayan köyümüz kalmasın diye çalıştık. Köylerimize bin 100 kilometresi asfalt olmak üzere iki bin 100 kilometre yol yaptık. 60 kilo metre beton parke yol çalışması gerçekleştirdik. 320 ünitede içme suyu projesi gerçekleştirdik. AK Parti iktidarında köylerimizi yaşanılabilir hale getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz" dedi.
Türkiye Muhtarlar Derneği ziyaretinin ardından Bartın Muhtarlar Derneği Başkanlığını da ziyaret eden Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti iktidarının 11 yıl boyunca Türkiye'nin her alanda geliştiğini açıkladı. Milletvekili Tunç, Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay ve dernek üyesi muhtarlarla AK Parti iktidarının 11 yıllık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Tunç, "Hedeflerimizin henüz yarısındayız. Diğer yarısını da önümüzdeki 10 yılda gerçekleştirerek ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın ilk 10 büyük ülkesi haline getireceğiz. Bartın'da da şu anda devam eden hükümet yatırımları 1,2 milyar lira oldu. Üniversite Kampüs inşaatının ihalesi 23 Ocak tarihinde yapıldığı. Sözleşme yapılmasının ardından inşaat başlayacaktır. 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesinin proje ihalesi yapıldı. 120 dönümlük alan hastane yeri olarak tahsis edildi. İmar çalışmalarının ardından TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilecektir. Bartın Adalet Sarayı da yatırım programına alındı. Yerle ilgili seçimin ardından ihale yapılacak. Amasra tünelinde kazı çalışmalarının tamamlandı. Bağlantı yolları ve viyadük çalışmalarının ardından bu yıl içerisinde ulaşıma açılacaktır" dedi.
(DK-OA

12.02.2013 11:52:31 TSI

Editör: Wan Haber