AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.
Royal Otel'de düzenlenen kahvaltılı toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ı milletvekili sıfatının yanı sıra gazetecilik kimliğiyle de ağırladıklarını belirterek, "Gazeteciler olarak kendi geç kalmış olsak bile kendi sıkıntılarımız konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bugün bir araya geldik. Gazetecilik veya siyaset risksiz olmaz. Örneğin risksiz gazetecilik oldu mu, o zaman sahibinin sesi olur. Riskte olsa gazeteci ülkenin ve bölgenin sorunlarını sürekli gündeme getirmeli, problemleri dile getirmeli ve halkın sesi olmalıyız" dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın katılımdan dolayı teşekkür eden Başkan Kocaman, milletvekili Tayyar'ın mecliste gazetecilerin sesi olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
Milletvekili Tayyar ise milletvekili görevini aldıktan sonra Gaziantepli gazetecilerle bir araya gelemediğini ifade ederek, "Bizim şuana kadar gecikmeli olarak bir araya gelemememizin birkaç sebebi var. Bunlardan birisi sizin kendi aranızda ki parçalanmış ve bölünmüş haliniz. Fikirlerimiz birbiriyle örtüşmeye bilir. Bizi en sert şekilde eleştirebilirsiniz. Zaten demokrasi dediğimiz şeyde tahammül rejimidir. Yani birbirimize tahammül etmeliyiz. Ancak bunun sınırları var. İftira veya hakaret olmadığı sürece her türlü yazıyı sonuna kadar yazabilirsiniz" dedi.
(HD-ÖK-Y)

10.02.2013 16:01:46 TSI

Editör: Wan Haber