Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'yi ziyaret eden Arnavutluk Parlamento Başkanı Jozefina Topalli Çoba ve heyetini Başbakanlık Konutu'nda kabul ettiği görüşmeye; İzmir Milletvekili ve Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanı Rifat Sait de katıldı.
Toplantıda, Türkiye Arnavutluk arasındaki ticari ve kültürel çalışmalar görüşüldü. Görüşmelere AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in de katılması, İzmir'deki Balkan göçmenleri arasında memnuniyetle karşılandı.
Görüşmeler hakkında bilgi veren Sait, Arnavutluk'taki yabancı yatırımlar arasında Türk yatırımlarının üçüncü sırada olduğunu, Arnavutluk Meclis Başkanı Jozefina Topalli Çoba'nın işbirliğini arttırma teklifine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Neden birinci sıraya çıkarmıyoruz ki?" sorusuyla olumlu yanıt verdiğini söyledi. Sait, misafir meclis başkanı Çoba'nın, Başbakan Erdoğan'a ülkesine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini, Arnavutluk heyetinin, Kosova'nın tanınmasında Türkiye'nin yaptığı lobi çalışmalarından memnun olduklarını ilettiğini kaydetti. Sait, Mısır'ın da Kosova'yı tanıdığı müjdesini veren Başbakan Erdoğan'ın, böylece Kosova'yı tanıyan ülke sayısının 98'e çıktığını belirterek, Mısır'ın Kosova'yı tanımasıyla Arap ülkelerinin de yolunun açıldığını ifade ettiğini aktardı.
Öte yandan, görüşmeler sonrasında, AK Parti İzmir Milletvekili ve Arnavutluk Dostluk Grup Başkanı Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait, Arnavutluk Meclis Başkanı Çoba ve beraberindeki heyet onuruna bir yemek verdi. Yemeğe; AK Parti Manisa milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ da katıldı.
(HD-SO-Y)

20.02.2013 15:46:53 TSI

Editör: Wan Haber