AK Parti Malatya Milletvekili ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin, TRT Haber'de yayınlanan programda, Malatya'nın büyükşehir olmasını ve kayısının Türk Hava Yolları'nın iç ve dış hatlarında yolculara ikram edilmesini değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamış olduğu 'Büyükşehir Yasası' ile Malatya ve 12 ilin daha büyükşehir olduğunu ifade eden Milletvekili Mustafa Şahin, "Ulaşım, eğitim, sağlık, kültür, ekonomi, sanayi ve alt yapı konularında ciddi mesafe kaydeden ilimize, Büyükşehir Yasası ile birlikte şimdiye kadar yapılan hizmetler daha da nitelikli bir şekilde artacaktır" dedi.
"Malatya ilimiz; doğu ile batı, kuzey ile güney istikametindeki ulaşım ağlarının yer aldığı bir kavşak olma özelliği taşımaktadır" diyen Şahin, şunları söyledi:
"Bu özelliğini her alanda kullanmak için vekil arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu ortak çalışmalarımızdan biri de Türk Hava Yolları'nın iç ve dış hatlarındaki uçuşlarında dünya markası olan kayısımızın dağıtımının başlamasıdır. Malatya'da yaklaşık 50 bine yakın ailenin kayısı ile geçimini sağladığını göz önünde bulundurduğumuzda, geçimini kayısıdan sağlayan aileler için çok önemli bir çalışma olduğunu ifade etmek istiyorum. Ayrıca ilimizin ve kayısının tanıtımına ve yeni pazar bulmamız noktasında da ciddi katkıları olacaktır. Malatya kayısısının yaklaşık 100 ülke ve 204 noktada uçakla seyahat eden yolculara ulaşması, bizleri yürekten mutlu etmiştir."
(NA-SO-Y)

08.12.2012 12:00:44 TSI

Editör: Wan Haber