AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Şahin, beraberindeki partililerle birlikte merkeze bağlı Yeniköy'ü ziyaret etti.
Köy muhtarı ve vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Mustafa Şahin, sorunları dinleyip tek tek not aldı. Milletvekili Şahin burada yaptığı konuşmada, köy ziyaretlerinde karşılarına çıkan sorunları yetkili kişilerle görüşerek çözüm aradıklarını ve bu sorunların bakanlar ve Başbakanla görüşüldüğünü ifade etti.
Şahin, köyden kente göçün önlenmesi için bugüne kadar ciddi çalışmaların yapıldığını hatırlatarak, en son Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'la ve bölge milletvekilleriyle birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Malatya'daki nüfusun 762 bini geçtiğini ve bunun 3'te 2'sinin şehirlerde yaşadığını kaydeden Şahin, şunları belirtti:
"Köyde yaşayan insanlarımızın göçünü durdurmamız lazım. Gidip şehirde asgari ücretle iş arayan binlerce insanımız var. Belki gidip arazisini sulasa, arazisiyle biraz daha meşgul olmuş olsa, şehirdeki hayattan daha da standardı yüksek gelir elde edecek. Onun için de önce 1mazot desteğini, 2enerji desteğini, 3mutlaka su kaynaklarımızın göletlere dönüştürülmesi ve o susuz arazilerimizin suyla buluşmasına vesile olmamız lazım. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Bugüne kadar çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Su İşleri Genel Müdürümüzle görüştük. Onlar da fizibilite çalışması yapması noktasında bir talimat verdiler. Onunla alakalı biz tespitlerimizi yine kendilerine ilettik. Onlar da bölge müdürlüğü ve şube müdürlüğü vasıtasıyla su kaynaklarımızın yeterli olduğu, havzalarının müsait olduğu ve jeolojik toprak analizleri yapılarak yapılabilecek göletler noktasında sayıyı artırmaktan yana olduklarını söylediler. Bunlar olursa inşallah köylerimiz yine cazibeli hale gelecektir."
Köylülerden ricasının; arazilerinin suyla buluştuktan sonra kayısı dışında alternatif ürünlere de yönelmelerini istediğini belirten Milletvekili Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizler neslimizi bir evladımızın üzerine bina etmeyiz. 8-10 kardeşiz. Birinin başına bir iş gelirse en azından diğerleri de bu ocağı söndürmesinler, bu ocağı tüttürsünler isteriz. Şimdi bizim de kayısımız yandığı zaman cebimize kuruş para girmiyor. Onun için kayısı dışında da ürünlerimizi ihmal etmeyelim. Daha önce kayısımızın dışında belki 8-10 çeşit ürün elde ediyorduk. Farklı farklı ürünlerimiz vardı ama şu anda en basitinden köyde buğday kaynatılabilecekken şehirden alanlar var. Köyde sebze dahi ekmeyenler var. Onun için bizim yılın 12 ayında da mutlaka cebimize para getirecek ürünlere yönelmemiz lazım. Tarım il müdürlüklerimizde zaten yeterince rehberlik yapacak mühendislerimiz var. Sulanabilir arazimizin sayısını artırmamız lazım. Sulu tarımı biraz daha öne çıkarmamız lazım. Bu konuda bakanlıklarla, Başbakanımızla görüşmelerimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İnşallah bu bölgemizde de eğer bu konuda ciddi birtakım çalışmalar yapılıp da toprakların suyla buluşmasına vesile olursak, duanızı almış oluruz. Temennimiz budur."
Vatandaşlar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Şahin'e teşekkür etti.
(NA-SO-Y)

06.02.2013 15:05:16 TSI

Editör: Wan Haber