AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Nizip'te bulunan Suriyelileri ziyaret etti.
Nizip'te bulunan ve Nizip Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Suriyelileri ziyaret eden Milletvekili Şahin, buradaki Suriyelilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Şahin, çocuklarla da yakından ilgilendi.
Zaman zaman duygulu anların yaşandığı ziyarette Milletvekili Şahin Suriyeli vatandaşlarla yaptığı konuşmada, "Sizler burada sığınmacı, mülteci veya misafir değilsiniz; sizler burada ev sahibisiniz. Müslüman Müslüman'ın kardeşidir ve sizler bizlerin kardeşlerisiniz. Daha önce yüzyıllarca aynı coğrafyada birlikte yaşadık. Bundan sonra da Müslümanlar olarak yine yaşarız inşallah. Hür ve özgür bir Suriye için çok az bir zaman kaldı. Suriye özgürlüğüne ve hürriyetine kavuştuğu an aradan sınırları da kaldıracağız" dedi.
Suriye halkının özgürlüğüne kavuşması için Türkiye olarak gerekenin yapılacağını dile getiren Şahin, Suriyelilere en kısa zamanda ülkelerinde sükunetin sağlanması temennilerinde bulundu. Suriyeliler ise, Milletvekili Ali Şahin'e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.
(ÖY-SO-Y)

05.01.2013 16:55:37 TSI

Editör: Wan Haber