AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.
Beraberinde Malatya belediye başkan yardımcısı Hasan Atay, AK Parti il başkan yardımcıları Mahmut Özer ve Eyüp Sağlam, merkez ilçe başkan yardımcısı İdris Boztaş ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şube Başkanı Mustafa Özkan'ı ziyarette, istişarelerde bulunuldu. Ziyarette konuşan AK Parti Malatya milletvekili Mustafa Şahin, kendisinin de 2006'dan beri İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi üyesi olduğunu ifade edip, hükümetin hizmetlerini anlattı.
Kur'an-ı Kerim ve siyer nebinin seçmeli dersler arasına alınmasından 4 4 4 yeni eğitim sistemine kadar AK Parti iktidarının getirdiği yeniliklerden söz eden milletvekili Şahin, "Milli Güvenlik Kurumu toplantılarında irticai faaliyetler adı altında ülkenin asli unsurlarını temsil eden kurumlarımız hep tehdit olarak algılandı. Hamd olsun günümüzde bu gibi konular artık gündemden çıktı. Gençlerimizin dinini ve diyanetini bilen olarak yetiştirilip, inançlarını yaşaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şube Başkanı Mustafa Özkan ise üniversite öğrencilere burs verdiklerini ve yurt imkanı sağladıklarını ifade edip, İlahiyat Fakültesi ile birlikte siyer ve Kur'an okuma ve meal yarışması yapacaklarını bildirdi.
Yeni anayasa yapımında birçok alanda özgürlükler beklediklerini söyleyen Özkan, yeni anayasanın da biran önce çıkarılması gerektiğini belirtti.
(NA-AŞ-Y)

13.01.2013 16:09:18 TSI

Editör: Wan Haber