AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı ve bazı partililerle birlikte, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneğini (BİLSAM) ziyaret ederek, istişarelerde bulundu.
Ziyarette ilk olarak konuşan BİLSAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, "Ziyaret vesilesiyle istişarelerde bulunacağız. İlimizin ve ülkemizin değerlendirmelerini yapacağız" diyerek, BİLSAM'ın faaliyetleri hakkında bilgi aktardı.
BİLSAM olarak konferanslar düzenleyerek vatandaşları gündemdeki konularda bilgilendirdiklerini söyleyen Gezer, sosyal ve kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini, bu çalışmalarını ilçelerde de düzenleyeceklerini vurguladı.
Milletvekili Şahin ise, "Özellikle üniversite, eğitim ile değişik alanlardan insanların bir araya gelip, insan odaklı çalışan BİLSAM'ı kutluyorum. Özellikle gençlik ve öğrenciler üzerinde yaptıkları çalışmalar bizim için daha da önemlidir. Önceleri çay ocakları, kitap evlerinde kültürel yapılar, artık günümüzde sivil toplum örgütleri alanına kaymıştır. Manevi boşluk içinde yüzmeye çalışan gençliğimizin sokaklardaki hallerini görüyoruz. Bir kitap dahi okuyamamış birçok gencimiz var. Bu merkezlerin varlığı ve sayılarının artması, çocuklarımızın arkasında gözümüzün kalmamasına vesile olacaktır. Gençlerimize manevi iklim verilmesi bakımından bu tür sivil toplum kuruluşları önemlidir. Emanet ettiğimiz gençlerimizin emin ellerde olduğunu görüyoruz" diyerek, BİLSAM'ın Cumartesi günleri düzenlediği kültür kuşağı konferanslar dizisinin de ayrıca kayda değer bir çalışma olduğunu belirtti.
(NA-SO-Y)

15.01.2013 11:42:23 TSI

Editör: Wan Haber