İzmir'de Konak Belediyesi'nin önderliğinde düzenlenen "Türkiye'nin Renkleri Konak Buluşması"na katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, siyaret konuşmak yerine kentinin tanıtımını yaptı.
Milletvekili Özel, etkinlik kapsamında açılan Erzurum, Şanlıurfa, Konya ve Manisa illerine ait standartları gezdi, illerin yöresel etkinliklerini izledi. Manisa ilinin de özel standartlarının bulunduğu etkinlikte, Özgür Özel, Manisa, Kırkağaç ve Kula belediyelerinin standartlarına da özel ilgi gösterdi. Kırkağaç Belediyesi'nin standında Kırkağaç'ın kavunu, zeytini ve zeytinyağını, Kula Belediyesi'nin standında Kula leblebisini vatandaşlara tanıtan Özel, Manisa Belediyesi'nin standında da mikrofonu eline alarak Manisa ve belediyelerini anlattı. Özel, "Bugün siyaset yok, Manisa var" diyerek var gücü ile İzmir Manisalılar Derneği ile de birlikte Manisa tanıtımı için gayret gösterdi.
Etkinliğin açılışında da bir konuşma yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Konaklılar çok şanslı. İlçelere belediye başkanı aranırken, mimar olması, doktor olması, eczacı olması, belli bir meslek gurubundan olması önemlidir. Konaklıların belediye başkanı doktor, akademik ünvanı doktor ama aynı zamanda gazeteci, başarılı eski bir milletvekili, bakan" diyerek, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden bir tanesini veren, halkla iç içe çok başarılı bir aşkan olduğunu ifade etti.
Özel, 4 ilin tanıtımı ile başlayan "Türkiye'nin Renkleri Buluşmaları"nı çok önemsediklerini ve bu projenin bir kardeşlik projesi olduğunu da söyledi. Özel şöyle devam etti: "Belediye başkanlarının görevi yönettikleri ilçeyi, beldeyi yeni yerleşimcilere hazır hale getirmektir. Bunu yapmazsanız yeni yerleşimciler geldikleri yerde mutlu olmazlar ve geldikleri yeri de mutlu etmezler. Bu tip projeler kültürel farklılıkları kökensel farklılıkları, mezhepsel farklılıkları, birer sorun olmaktan birer zenginlik olmaya, birbirimizi anlamaya birbirimize entegre olmaya hizmet eder, katkı sağlar. Ülkemizde de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, farklı bölgelerin, farklı mezheplerin ve farklı etnik grupların birbirini anlaması, tanıması ve birlikte yaşamasıdır. Bu nedenle, Konak Belediyesi'ne böylesine önemli bir projeye imza attıkları için teşekkür ediyorum."
Bir diğer teşekkürü de Manisa adına yapmak istediğini vurgulayan Milletvekili Özel, şunları söyledi: "Manisa İzmir'e çok yakındır. Hemen şu dağı aştığımızdaki komşunuz Manisa. İşte bu yüzden Manisa bazen yatırımlarda bazen bu tip sosyal etkinliklerde, hep unutulur, bir adım geride kalır. İlk kez böyle bir etkinlikte, Manisa'yı, Erzurum, Konya ve Şanlıurfa ile beraber unutmayan, Manisa'nın kendisini tanıtmasına, ifade etmesine olanak tanıyan bu projede Manisa için de teşekkür ediyorum. Manisa'nın merkezi, İzmir'e hemen yarım saat mesafede. Hemen bütün ilçeleri Ankara ve İstanbul'a giderken yolunuzun üzerinde. Şu dağı geçince farklı bir dokusu olan, farklı bir kokusu olan, sımsıcak insanları, özgün kültürü ile keşfedilmeye ve sizi kucaklamaya hazır bambaşka bir dünya var. Manisa'mızda 16 belediyemiz var. 3 farklı siyasi partiden. Hepsinin birbirinden çok farklı yanları, çok farklı düşünceleri olabilir. Ancak, bugün siyaset konuşmuyoruz. Bugün siyaset yok, Manisa var. Farklı düşüncelere, siyasi görüşlere sahip olmalarına rağmen, bütün belediye başkanlarımızın da ortak yanları hepsinde Manisa misafirperverliği, Manisa sıcaklığı olmasıdır. Ve hepsi sizi kucaklamaya, sizi misafir etmeye hazırlar. Ben şu anda burada bulunan tek Manisalı milletvekili olarak tüm belediye başkanlarımız adına sizi selamlıyorum. Sizi kucaklamaya misafir etmeye hazırız. Manisa, gezmeyi, yeni yerler yeni kültürler keşfetmeyi isteyenler için, çok yakında çok ekonomik çok iyi bir seçenek. Bir Pazar günü gezisi ile bile, çok farklı bir deneyimde bulunabilirsiniz. Hepinizi Manisa'ya bekliyorum."
(VS-ERG-Y)

24.12.2012 16:14:45 TSI

Editör: Wan Haber