AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "PKK silah bırakacak. Asker ve polis silah bırakmaz. Askerin ve polisin görevi bu ülkenin güvenliğini sağlayıp bu ülkeyi koruyup kollamaktır" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, beraberinde AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partili yöneticilerle birlikte Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Öz, Malatya'nın ihracatta 2012 yılında rekor kırdığını, ancak bunun yeterli olmayacağını, ihracat rakamlarının daha da yukarı çıkması için çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Öz, yabancı turistlerin Malatya'ya gelmesi ve geldiklerinde konaklama süresinin uzatımı içinde çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Milletvekili Faruk Öz, kayısı konusunda 300-400 milyon dolar yerine 600 milyon doların rahatlıkla alınabileceğini ifade etti.
Terörle mücadele konusunda konuşan Öz, şunları söyledi: "Terörizmle mücadele ederken, teröristlerin istismar eden noktaları ortadan kaldırmak gerekiyor. Bunu kaldırmak içinde siyasi iradeleri kullanabilecek liderlere ihtiyaç var. Başbakanımız burada siyasi risk aldı ve bu süreç başladı. Burada duygusal olmamak lazım. Bu meselenin bitmesini arzu ediyorsak, yutkunacağız. Hükümet olarak insanları öldürmekten yana değiliz. Biz insanları hayata döndürmeden yanayız. Artık analar ağlamasın, bu kolay bir mesele değil. Bu siyasi riski her siyasi lider alamaz. Bu iş ölmek ve öldürmekle bitmez. Biz diyoruz ki, PKK silah bırakacak. Asker ve polis silah bırakmaz. Askerin ve polisin zaten aslı görevi bu ülkenin güvenliğini sağlayıp, bu ülkeyi koruyup kollamaktır. Asker zaten görevde. Bu ülkede silahlı gezen terörist olmadığı sürece, bu ülkenin birliğine ve beraberliğine silah doğrultan birileri olmadığı sürece, ne askerimiz, ne polisimiz silah kullanmaz."
Terör örgütünün artık bölgede istismar edeceği bir şey bulamadığını söyleyen Öz, şunları söyledi: "10 yıl öncesine baktığımızda PKK ve onun siyasi uzantılarının ortaya koyduğu sorunların AK Parti tarafından çözülmüştür. Ama bu sorunlar onlar istediği için giderilmedi. O bölge halkının analarının ak sütü gibi hakları olduğu için o hizmetler götürüldü. O bölge yıllardır ihmal edilmişti."
AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, Malatya'nın 2014 seçimleri ile birlikte Büyükşehir olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada bizim hayretle karşıladığımız olay CHP'nin bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmesidir. Daha önce Malatya ile birlikte diğer illerinde Büyükşehir olmasını isteyen CHP'nin Büyükşehir yasasının çıkmasından sonra kıskançlık krizlerine girip, gerçekten aslı astarı olmayan hizmette verimliliği artıran bir neden olmaksızın, tamamen duygusal nedenlerle itirazları ile karşılaştık. CHP Büyükşehirleri yönetemeyecekleri için Anayasa Mahkemesi'nden umut arıyorlar. Eğer, Anayasa Mahkemesi talebi red ederse, merak ediyorum, CHP gelip nasıl 'büyükşehiri yöneteceğiz' diye oy isteyeceklerdir. Bu durumu Malatyalı hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum."
Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve muhtarlar bir süre milletvekili Öz ve İl Başkanı Tüfenkçi ile sohbet ederek, çeşitli sorun ve taleplerini ilettiler.
(BK-HO-Y)

03.02.2013 13:17:46 TSI

Editör: Wan Haber