AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti.
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve beraberindekilerle Malatya İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret eden Milletvekili Öz, burada yaptığı açıklamada, Malatya'nın büyükşehir olduğunu ve yeni alt merkezler oluşturulması gerektiğini belirtti.
Malatya'nın ciddi bir süreçten geçtiğini kaydeden Öz, "TBMM'de afet riski taşıyan alanların yeniden yapılandırılması, halk dilinde 'Kentsel Dönüşüm Yasası'nı çıkardık. Kentsel Dönüşüm Yasası hakikaten çok önemli bir yasa, hayati bir yasa. Yani sadece şehirlerin estetik olarak yeniden yapılandırılması değil, insan yaşamı açısından riskli olan binaların yıkılarak, yerlerine yenilerinin yapılması noktasında hayati bir konu" dedi.
Büyükşehir olan Malatya'da buna göre çalışmaların yapılması gerektiğine değinen Öz, "Malatya büyükşehir oldu. Biz bunun tabelada kalan bir büyükşehir olmasını istemiyorsak, şehrimizin sadece kentsel dönüşümü değil, büyükşehire dönüşümü aşamasında da birlikte hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Öz, büyükşehir olduğu için Malatya'nın hazırlıklarını da iyi yapması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi: "Malatya, çok göç alacaktır. Ama çok göç alacak olan Malatya'yı şu andaki alan içinde konuşlandırırsak, buna alt yapı başta olmak üzere hiçbir şey cevap vermez. Dolayısıyla yeni konutların yapılması Malatya'nın kurtuluşu değildir. Yeni konutlar ve yeni yerleşim alanlarıyla beraber alt merkezler oluşturmamız gerekiyor."
AK Parti İl Başkanı Tüfenkçi ise, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte büyük bir dönüşüm yaşadığını belirtti.
Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten de, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentsel dönüşüm ve büyükşehir ile ilgili görüşlerini AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'e aktaracaklarını ifade etti.
(FD-SO-Y)

22.12.2012 17:24:25 TSI

Editör: Wan Haber